16 Οκτ 2015

Για ποιο λόγο ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. παίρνει 1250 ευρω;


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. Τρίπολης στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος, τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα της μισθοδοσίας του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΤ  κ.Καρώνη.
Συγκεκριμένα πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 20 Οκτωβρίου 2014 σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το θέμα: «Καθορισμός αρμοδιοτήτων στον αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Τρίπολης και καθορισμός εξόδων παράστασης για τις παρεχόμενες στη Δημοτική Επιχείρηση υπηρεσίες».
Εκεί συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες του κ.Καρώνη καθώς επίσης και και το ύψος της αμοιβής του το οποίο ανερχόταν στα 1000€ μηνιαίως. Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης ήταν η απόρριψή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Έπειτα από εννέα μήνες και συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου 2015 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το θέμα: «Ορισμός μέλους Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Υ.Α. Τρίπολης με πλήρη απασχόληση», το οποίο αναφέρεται ξανά στον κ.Καρώνη με τις ίδιες αρμοδιότητες της εισήγησης του 2014, με διαφορετικό όμως μισθό. Το ύψος των απολαβών του το καθορίζεται στα 1250€ μηνιαίως.
Ύστερα από αυτήν την άνευ λογικής εισήγηση ενημέρωσε ο κ.Τσιαμούλος το σώμα του Δ.Σ. σχετικά με το οργανόγραμμα της Δ.Ε.Υ.Α.Τ., όπου διαπιστώθηκε ότι τα στελέχη που την απαρτίζουν είναι ικανότατα και με πανεπιστημιακές γνώσεις. Ζητήθηκε επίσης από τον κ.Τσιαμούλο το βιογραφικό του κ.Καρώνη για να διαπιστώσει το σώμα, τα προσόντα του σε σχέση με αυτά που ζητά η εισήγηση και με απορία εξέφρασε: Πως είναι δυνατόν στην επιχείρηση Δ.Ε.Υ.Α.Τ. να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτές τις απλές αρμοδιότητες και πρέπει η επιχείρηση να επιβαρυνθεί οικονομικά με άλλο ένα άτομο;
Τέλος, έγινε ερώτηση προς το δήμαρχο Τρίπολης, η οποία έμεινε αναπάντητη, γιατί το προηγούμενο έτος με τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες είχε γίνει πρόταση για 1000€ ενώ φέτος για 1250€;
Μήπως είναι μια εξόφληση ενός προεκλογικού γραμματίου του δημάρχου που θα πληρώσει ο λαός της Τρίπολης;
Δείτε αναλυτικά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου