16 Οκτ 2015

Ημέρα Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στην πλατεία Προσφυγιάς εορτάστηκε για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία η ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς  Ασίας.
Αρχικά τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Τρίπολης, εις μνήμην των νεκρών της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και στη συνέχεια στο χώρο της πλατείας Προσφυγιάς πραγματοποιήθηκε επίσημη έπαρση σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε ο πανηγυρικός από τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλικών «Η Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας», Νίκο Τσιαμούλο.
Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, κινηματογραφικός και τηλεοπτικός παραγωγός και ιδρυτής των ΚΑΠΑ studios, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη, στην πλατεία της Προσφυγιάς από γονείς πρόσφυγες και δώρισε εξ ολοκλήρου το Μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού καθώς και συνέβαλε τα μέγιστα για την ανάπλαση ολόκληρης της πλατείας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο στρατηγός των ενόπλων δυνάμεων, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Γιαννακούρας, ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Τρίπολης, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι,  καθώς και κάτοικοι της περιοχής και όλης τη πόλης.
Παρών ήταν και ο τελευταίος εν ζωή πρόσφυγας που γεννήθηκε στη Μικρά Ασία,  ο κ.Τάσος  Μουκάκης, ο οποίος στις δηλώσεις του, εμφανώς συγκινημένος, παρότρυνε τα νέα παιδιά να γνωρίζουν την ιστορία και να διδάσκονται από το παρελθόν.
Δείτε αναλυτικά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου