20 Δεκ 2013

Η δημοτική αρχή Σμυρνιώτη έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το «περιβαλλοντικό έγκλημα» στη βίλα Τουρκοβασίλη

Ευθύνες στο δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη για την τακτική που ακολούθησε στο θέμα της Βίλας Τουρκοβασίλη επέρριψε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Τσιαμούλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τη συζήτηση για απευθείας εξαγορά της Βίλας και ενός στρέμματος του περιβάλλοντος χώρου από το δήμο.
Ο κ. Τσιαμούλος έκανε λόγο για «περιβαλλοντικό έγκλημα» και χαρακτήρισε «αίσχος» την εικόνα που υπάρχει σήμερα σε ένα χώρο που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε «σήμα κατατεθέν» για την πόλη και ένα «πνεύμονα πρασίνου» για τους κατοίκους της. Με ευθύνη λοιπόν του δημάρχου που έκδωσε οικοδομική άδεια αυτά χάθηκαν και σήμερα δεν έχει απομείνει τίποτα.
Μάλιστα επεσήμανε στην παρέμβασή του πως δεν είναι το θέμα το οικονομικό, αφού αυτό θα λυθεί και υπάρχουν εκτιμητές για το καθορίσουν, αλλά το όλο ζήτημα είναι το γεγονός ότι η περιοχή έχει χάσει πλέον την αξία της και διευκρίνισε πως το πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης, δεν ήταν τόσο η εξαγορά της βίλας, όσο το πράσινο που υπήρχε εκεί και σήμερα με λάθη που έγιναν από πλευράς δημοτικής αρχής και του ίδιου του δημάρχου, δεν υπάρχει. Έτσι στην ουσία η βίλα από μόνη της έχει χάσει την αξία της.
Ο κ. Τσιαμούλος δήλωσε σύμφωνος με την εξαγορά της βίλας και του πρασίνου, αλλά, όπως είπε, θα πρέπει να λέγονται οι αλήθειες και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα γιατί κάποιοι έχουν συγκεκριμένη ευθύνη για το γεγονός ότι χάθηκε ακόμα ένας πνεύμονας πρασίνου για την πόλη της Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου