5 Δεκ 2013

Προϋπολογισμός 2014

Στο πνεύμα του αντιαναπτυξιακού και φτωχού τεχνικού προγράμματος κινήθηκε και η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2014 από τη Δημοτική Αρχή Τρίπολης. Ένα προϋπολογισμό που έφερε στην συνεδρίαση της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2013 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για να εγκριθεί από τους Δημοτικούς Συμβούλους, κάνοντας παράλληλα μία μακροσκελή εισήγηση που θύμιζε έκθεση ιδεών και ανάλυση της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στη χώρα, και όχι έναν προϋπολογισμό για το Δήμο Τρίπολης και μάλιστα για την τελευταία χρονιά θητείας της διοίκησης τους.
Ο προϋπολογισμός ύψους 47.070.831,00 ευρώ  δεν έχει τίποτα το ελπιδοφόρο για το νέο έτος και δεν αφήνει καμία αισιοδοξία για την οικονομική πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό του πνεύματος Σμυρνιώτη για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, ενώ δεν έχει όραμα και προοπτική για την πόλη της Τρίπολης και γενικότερα για τον Καλλικρατικό Δήμο. Για μία ακόμα φορά περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου και κυρίως τα χωριά δεν έχουν μερίδιο από τα χρήματα που θα διαχειριστούν ούτε και τη νέα χρονιά ενώ δεν υπάρχει διάθεση για είσπραξη των οφειλόμενων και με τις συνεχείς ρυθμίσεις που επικαλείται ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν τα οφειλόμενα ποσά.
Ένας προϋπολογισμός που δεν απαντά στις απαιτήσεις της εποχής και στα προβλήματα των πολιτών ενώ δεν προϋπολογίζονται έτσι όπως πρέπει σοβαρά θέματα για το δήμο, όπως για παράδειγμα η διαχείριση των απορριμμάτων.
Ένας προϋπολογισμός που δεν θα μπορούσε να τύχει της αποδοχής των συμβούλων και για το λόγο αυτό καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Δυστυχώς η δημοτική αρχή, λίγο πριν αποχωρήσει από τη διοίκηση του δήμου, αποδεικνύει ότι δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει όραμα, δεν έχει στόχευση και βέβαια δεν έχει τους τρόπους να βρει πόρους ,ούτε να διαχειριστεί με δημιουργικό τρόπο τους υπάρχοντες ώστε να αναπτύξει τον Δήμο Τρίπολης.
Δυστυχώς, με αυτόν τον προϋπολογισμό προσφέρει στους πολίτες του Δήμου μία από τα ίδια. Ακόμη και η τελευταία της λέξη, δεν είναι τίποτα άλλο από όσα μας συνήθισε όλα αυτά τα χρόνια και από όσα δυστυχώς περιμέναμε από μια ανεπαρκή δημοτική αρχή. Σε λίγους μήνες οι προϋπολογισμοί των μετρίων θα κλείσουν και μία νέα σελίδα θα ανοίξει για το Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου