20 Δεκ 2013

Γιατί ο Δήμος πλήρωνε παραπάνω χρήματα από ότι ο ιδιώτης για το χιονοδρομικό…;

Την έκπληξή του εξέφρασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Τσιαμούλος για τις εξελίξεις στο χιονοδρομικό του Μαινάλου, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης. Παράλληλα έθεσε και κάποια ερωτήματα που  περιμένει να απαντηθούν από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης.Η έκπληξη του κ. Τσιαμούλου αφορούσε στο γεγονός πως ενώ ο δήμος «διεκδικούσε» να πάρει το χιονοδρομικό- κάτι βέβαια που είχε επισημανθεί από τον ίδιο τον κ. Τσιαμούλο προς τη δημοτική αρχή, ότι θα είναι δύσκολο- την ίδια ώρα η διοίκηση του ΕΟΣ μίσθωνε το χιονοδρομικό σε ιδιώτη. Και το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι το μίσθωνε με μικρότερο τίμημα από αυτό που ζητούσε από το δήμο (αντί για 23 χιλιάδες το μίσθωσε με 16 στον ιδιώτη) και ταυτόχρονα το μίσθωσε για 15 χρόνια. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον ΔΣ Νίκο Τσιαμούλο ο ΕΟΣ δεσμεύει και το δήμο Τρίπολης που έχει ιδιοκτησία στο βουνό και δεν θα μπορεί να την αξιοποιήσει.
Τα ερωτήματα που έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας αφορούν τον ΕΟΣ και περιμένει να απαντηθούν σε επόμενη συνεδρίαση. Αυτά είναι το πότε τελικά θα λειτουργήσει το χιονοδρομικό, κάτι που ενδιαφέρει τόσο τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό στην περιοχή, όσο και τους ανθρώπους που αγαπούν τα χειμερινά σπορ και το δεύτερο γιατί η μίσθωση έγινε για 15 χρόνια και δεν ρωτήθηκε και ο δήμος από τη στιγμή που έχει δαπανήσει χρήματα για το χιονοδρομικό, ενισχύοντας οικονομικά πολλές φορές μάλιστα, τον ΕΟΣ.
Ο κ. Τσιαμούλος τέλος σημείωσε πως θεωρεί αυτονόητο πως ο δήμος δεν θα συμμετάσχει πλέον σε καμία δαπάνη που θα αφορά στο χιονοδρομικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου