22 Νοε 2013

Απάντηση Συλλόγου Φιλικών στα αναληθή δημοσιεύματα περί αθώωσης

Για την τελευταία δικαστική εξέλιξη, το Σωματείο Φιλικών, που κίνησε τα προηγούμενα χρόνια τη νομική διαδικασία για να κλείσει η υπερκορεσμένη-παράνομη χωματερή του «Πλατώματος» και να σταματήσει το «πάρτι» των εργολάβων, είχε την άποψη ότι η παράνομη χωματερή στο Πλάτωμα έπρεπε να είχε κλείσει από το 2008 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του Ελληνικού Κράτους και ότι παρανόμως συνέχισε να το λειτουργεί ο τότε Δήμαρχος, μέχρι το τέλος της θητείας του.
Πιστεύουν μάλιστα ότι εκείνη την περίοδο υπήρχαν ενεργά προγράμματα τα οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο Δήμος για μια σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, υπέρ της Δημόσιας Υγείας, με χαμηλό κόστος για τους πολίτες και για την αποκατάσταση του χώρου, κάτι που έκαναν πάρα πολλοί Δήμαρχοι στην υπόλοιπη Ελλάδα που αγαπούσαν και αγαπούν τον τόπο τους σεβόμενοι τους πολίτες τους.
Στηρίζουν δε την άποψη τους ότι η χωματερή λειτουργούσε παράνομα μετά το 2008, δικαιωμένοι αρχικώς από τα Διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν και έπρεπε να πληρώσουν οι “υπεύθυνοι”,από τις δηλώσεις των Κου Χανς Ευρωπαϊκού Επιτρόπου, Περιφερειάρχη, Δήμαρχο και αρμόδιες υπηρεσίες(Υγειονομικό-Δασαρχείο-ΥΠΕΧΩΔΕ κ.α.) ότι είναι η μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη με τεράστια ρύπανση του περιβάλλοντος παράνομη χωματερή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης οι δικαστικές αποφάσεις (ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ) τους δικαιώνουν πλήρως για τους αγώνες τους. Όσον αφορά την υποτιθέμενη δικαίωση του Πρώην Δημάρχου, το Σωματείο μέσω των μαρτύρων του δε ζήτησε στο πρώτο δικαστήριο όπου έγινε και χρήση της απόφασης στο σημερινό δικαστήριο την Ποινική Δίωξη του Κου Κοτσιάνη, για αυτό το λόγο και αθωώθηκε. Και αυτό το έκαναν οι μάρτυρές γιατί πιστεύουν ότι η ζημιά που άφησε στο περιβάλλον είναι ανεπανόρθωτη και ότι η διοικητική ανικανότητα ενός Δημοσίου προσώπου δεν ελέγχεται από τα Ποινικά Δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου