6 Νοε 2013

Ανοργανωσιά συνέχειας….ή σκοπιμότητα;

Στο Δήμο της Τρίπολης φαίνεται πως δεν συνεννοούνται ούτε στα “βασικά” γιατί πώς αλλιώς μπορώ να εξηγήσω αυτό που συμβαίνει ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα και παρά τις όποιες παρατηρήσεις και επισημάνσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν , «αγρόν ηγόραζαν». Και εξηγώ τι εννοώ, επανερχόμενος για μία ακόμα φορά στο θέμα της ασυνεννοησίας και της προχειρότητας που χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή Τρίπολης. Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 14:30 συνεδριάζει το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης στο Πνευματικό Κέντρο, όπου είμαι μέλος και συμμετέχω, με εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξη(και πόσα άλλα εκτός!!!). Την ίδια μέρα και λίγο πιο πριν, στις 14:00 συνεδριάζει και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης στο κτίριο του Νέου Δημαρχείου, στην οποία επίσης είμαι μέλος και συμμετέχω, με εννέα  θέματα και εδώ στην ημερήσια διάταξη(και πόσα άλλα εκτός!!!).
 Αυτό δεν έχει συμβεί μία φορά για να πει κανείς «δεν βαριέσαι». Έχει συμβεί πολλάκις και έχω μετρήσει τουλάχιστον 8 φορές να μπαίνουν την ίδια ώρα ή με μισή ώρα διαφορά συνεδριάσεις Επιτροπών και ΝΠΔΔ, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να παρίσταμαι και σε όλα ως τακτικό μέλος. Και βέβαια, πολλές φορές μετά από επισήμανση-τηλεφωνική επικοινωνία με τις γραμματείες των επιτροπών, έχει αλλάξει είτε η μέρα, είτε η ώρα.
 Και αναρωτιέται κανείς! Δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι υπεύθυνοι-Πρόεδροι των Δ.Σ. και να βάλουν άλλες μέρες ή άλλες ώρες τις συνεδριάσεις… Δεν μιλάνε μεταξύ τους ή βαριούνται να κάνουν άλλες μέρες συνεδριάσεις, παρά πάντα στο παρά πέντε προκειμένου να προλάβουν το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης που σχεδόν πάντα συμβαίνει να είναι την ίδια ή το αργότερο την άλλη μέρα, έχοντας αρχικώς λόγω πλειοψηφίας ψηφισμένα όλα τα θέματα τους. Η ανοργανωσιά, η προχειρότητα σε όλο τους το μεγαλείο…. Εκτός και αν πίσω από την κίνησή τους αυτή κρύβονται σκοπιμότητες…. Κάτι βέβαια που δεν θα ήθελα να το πιστέψω, αλλά τα γεγονότα και το συνεχές του λάθους με προβληματίζουν και με κάνουν να σκέφτομαι ότι μπορεί να υποκρύπτει κάτι άλλο, αυτή η τακτική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου