22 Νοε 2013

Αντιαναπτυξιακό το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης για το 2014

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο 18-11-2013 τελευταίο ημερήσιας διάταξης 35ο, ήταν η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2014.Πρόκειται για μία σημαντική συνεδρίαση για τον κάθε Δήμο, αφού μετά του τεχνικού προγράμματος που είναι το “Ευαγγέλιο” , ο προάγγελος του προγραμματισμού του Δήμου στο τι θα υλοποιηθεί και με ποιούς πόρους τη νέα χρονιά , ακολουθεί ο προϋπολογισμός. Άρα, αυτό συνεπάγεται πως ο σχεδιασμός και η κατάρτισή του πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και όχι στο πόδι, ενώ παράλληλα απεικονίζεται μέσω αυτού και η αναπτυξιακή προοπτική που θέλει να δώσει η εκάστοτε δημοτική αρχή.
Δυστυχώς όμως στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης για το 2014 μόνο αυτά δεν είδαμε. Και αυτό γιατί το τεχνικό πρόγραμμα που συνέταξε η Δημοτική Αρχή Σμυρνιώτη δεν δίνει καμία αναπτυξιακή προοπτική στο Δήμο και καμία αναπτυξιακή δυνατότητα και δεν διακατέχεται από καμία φιλοσοφία και σχεδιασμό.
Το τεχνικό πρόγραμμα θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω επιεικώς “αντιαναπτυξιακό”, ”πρόχειρο”,”αντιγραφή του τεχνικού προγράμματος του 2013”, που φεύγει σε λίγες μέρες και βέβαια ένα πρόγραμμα που δεν περιέχει στην ουσία κανένα νέο έργο αλλά μόνο συνεχιζόμενα έργα. Ένα τέτοιο τεχνικό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να το ψηφίσει και να το επικροτήσει κανένας Δημοτικός Σύμβουλος όσο καλή διάθεση και αν είχε.
Δεν απαντά καθόλου στα κρίσιμα ζητήματα για την ανάπτυξη του Δήμου εν καιρώ οικονομικής κρίσης, ενώ στο μόνο που απαντά είναι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων και «ημετέρων» αφού το μεγαλύτερο μέρος του διακρίνεται από απευθείας αναθέσεις έργων και κατατμήσεις αυτών , δικαιώνοντας με που τους κατηγορώ εδώ και πολλά χρόνια ότι έχουν στήσει βιομηχανία απευθείας αναθέσεων. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόβλεψη για χωριά του Καλλικρατικού Δήμου όπου είναι εντελώς ξεχασμένα και όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχει και διαφορετική αντιμετώπιση των Δημοτικών Ενοτήτων, χωρίς να αιτιολογείται ο λόγος που συμβαίνει αυτό, αλλά όλοι μας μπορούμε να τον εικάσουμε…
Το τεχνικό πρόγραμμα 2014 ύψους περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ μειωμένο κατά 3 εκατομμύρια ευρώ από το φτωχό περσινό τεχνικό πρόγραμμα 2013, δυστυχώς δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου Δήμου στη χώρα αλλά και της Περιφέρειας μας, αφού ακόμα και μικρότεροι σε πληθυσμό Δήμοι έχουν πολύ πιο
αναπτυξιακά και ελπιδοφόρα τεχνικά προγράμματα δίνοντας προοπτική στο τόπο τους με περισσότερα χρήματα από αυτό του Δήμου Τρίπολης όταν μάλιστα αποτελεί την έδρα της Περιφέρειας και φιλοδοξεί σε λίγα χρόνια να γίνει και πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Εκφράζω πραγματικά τη λύπη μου γιατί θα περίμενα, έστω και την τελευταία στιγμή, την τελευταία χρονιά η δημοτική αρχή, λόγω και της προεκλογικής περιόδου, να σχεδιάσει ένα πολύ καλύτερο και ουσιαστικότερο τεχνικό πρόγραμμα που θα άλλαζε τη φυσιογνωμία της πόλης αλλά και θα έδινε και μία προοπτική στα χωριά του Δήμου, στη νέα γενιά αλλά σε όλους τους συμπολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου