13 Φεβ 2014

Τρίπολη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Υπάρχουν πρωτοβουλίες που η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη τους δίνει την αναγκαία ώθηση ώστε αυτές να υλοποιηθούν. Η προσπάθεια να είναι η Τρίπολη η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, μετά την πόλη της Πάφου στην Κύπρο, κινητροδοτεί όλες τις δυνάμεις του τόπου μας.Για να πετύχουμε χρειάζονται στέρεες βάσεις, διορατικός σχεδιασμός, πειθαρχία στο στόχο και κατάλληλη στρατηγική διεκδίκησης. Τα οφέλη από μία επιτυχή κατάληξη είναι προφανή, όχι μόνο για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη αλλά και ευρύτερα για τη χώρα μας.
Σε μία τέτοια προσπάθεια λοιπόν, δεν χωρούν μικροψυχίες, μικροπολιτικοί συμβιβασμοί ή μικροκομματικά συμφέροντα. Όσο περισσότερο απαλλαγμένοι είμαστε από αυτές τις αδυναμίες, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες που έχουμε για να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η πολιτισμική σημαντικότητα της πατρίδας αυτής που μας γέννησε και μας κρατά κοντά της είναι μοναδική. Πιστεύω πως μέσα από τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021, έχουμε μία μοναδική ευκαιρία για ένα ρεαλιστικό όραμα ανάπτυξης της Τρίπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Μία σειρά δράσεων και συνεργειών θα φέρει μόνο οφέλη στην τοπική οικονομία. Και αν η τοπική οικονομία δυναμώσει θα δυναμώσει και η κοινωνία μας. Αρκεί να είμαστε ώριμοι να αξιοποιήσουμε τη συλλογική γνώση. Να ξεχάσουμε τους αποκλεισμούς. Να επενδύσουμε στη διαφάνεια. Να στοχεύσουμε ψηλά, πάνω από τη μετριότητα. Να αποδεχθούμε τις προκλήσεις που μέσα από αυτές γινόμαστε καλύτεροι.
Η Τρίπολη το αξίζει για τη μυθολογία της, την ιστορία της, την παράδοση, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το λαογραφικό της πλούτο. Αξίζουμε όλοι μία πόλη που πρωταγωνιστεί και δεν ακολουθεί. Αξίζουμε όλοι μία πόλη που ο σεβασμός και η ανάδειξη της ιστορίας της είναι το κλειδί του μέλλοντός της.

Νικόλαος  Π. Τσιαμούλος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου