2 Απρ 2013

Ορισμός δικηγόρου για εύρεση και απόδοση ευθυνών περί διαχείρισης των απορριμμάτων, από το 1986!

Ορισμός δικηγόρου για εύρεση και απόδοση ευθυνών περί διαχείρισης των απορριμμάτων, από το 1986!

«Η βόμβα των σκουπιδιών που εξερράγη στα χέρια μας έχει τον κατασκευαστή της. Αυτόν πρέπει να εντοπίσουμε με τη βοήθεια δικηγόρου εξειδικευμένου στη νομοθεσία περί διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως αυτή διαμορφώθηκε από το 1986 μέχρι σήμερα, ώστε στη συνέχεια να στραφεί ο δήμος εναντίον του, αξιοποιώντας την επιστροφή των χρημάτων που διατέθηκαν και θα διατεθούν για τη μεταφορά των στερεών αποβλήτων». Αυτή η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία από τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Νικόλας Τσιαμούλος (εκπρόσωπος της παράταξης “Τρίπολη, πρωτεύουσα του Μοριά’) διαφώνησε αφενός γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης και αφετέρου γιατί δεν περνά από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους οι αρχηγοί των παρατάξεων.
Ειδικότερα υποστήριξε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο για να τοποθετηθούν επί του θέματος και οι αρχηγοί των παρατάξεων, “δε διαφωνώ να γίνει έλεγχος” είπε, “μπορούμε να το δούμε και συνολικά, όχι μόνο για το θέμα των απορριμμάτων’, “έχετε και σεις ένα μικρό μερίδιο ευθύνης αυτά τα 2 με 2,5 χρόνια που διατελείτε δήμαρχος” είπε απευθυνόμενος στο δήμαρχο και πρόσθεσε “να το δούμε με βάση πολιτικού περιεχομένου το ζήτημα’.
Τέλος ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης πρότεινε τον δικηγόρο Χρόνη Χρονόπουλο, ώστε να αναλάβει την υπόθεση για τον έλεγχο και αν προκύψει κάτι, τότε να πάει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση μου:
http://www.youtube.com/watch?v=JFXEiGbaUwc&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου