22 Μαρ 2013

Δεν έχει συζητηθεί ακόμα η πρόταση του Ν. Τσιαμούλου για δωρεάν ασύρματο internet – Θα προτιμηθεί η οικονομική επιβάρυνση του δήμου;

Άρνηση δημοτικής αρχής για δωρεάν ασύρματο internet – Προτιμούν την οικονομική επιβάρυνση του δήμου

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με τις αντιλήψεις και τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην προτεινόμενη δωρεά για την παροχή ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο.  Φοβάμαι ότι στην περίπτωση αυτή, δύο τινά συμβαίνουν:
Πρώτο ενδεχόμενο, να μην έχουν καταλάβει σε ποια εποχή ζούμε. Δεν αντιλαμβάνονται δηλαδή ότι βρισκόμαστε στην εποχή της πληροφοριακής επανάστασης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν αποτελεί απλώς δικαίωμα του κάθε πολίτη, αλλά απαραίτητη πλέον προϋπόθεση για την άσκηση δραστηριοτήτων, ακόμη και για την συνταγογράφηση από τους γιατρούς μας. Και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Αυτοδιοίκηση οφείλει να παίξει τον καθοριστικό της ρόλο, να διευκολύνει δηλαδή με κάθε τρόπο τη διάχυση αυτής της δυνατότητας για να φτάσει και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της, σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες.
Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να τους αρέσει να επιβαρύνουν τα δημοτικά οικονομικά. Να μην αποδέχονται την προσφορά γιατί θεωρούν ότι περισσεύουν χρήματα από το δημοτικό ταμείο και κάπου πρέπει να τα διαθέσουν, αφού προφανώς δεν ξέρουν τι να τα κάνουν. Ότι θέλουν να επιβαρύνουν τους πολίτες με δημοτικά τέλη για να κάνουν επί πληρωμή αυτό που θα μπορούσαμε να έχουμε δωρεάν. Μόνο που δεν λογάριασαν αυτό που θα έπρεπε να έχουν λογαριάσει, ότι ο λογαριασμός του δήμου δεν είναι δικός τους λογαριασμός και ότι στο τέλος θα δώσουν λογαριασμό. Ότι είναι λογαριασμός των πολιτών και καλό θα είναι να μην λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από τους δημότες τους οποίους οφείλουν να σέβονται, ιδίως στη συγκυρία που ζούμε σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να στερούν άλλα αγαθά από το δήμο προκειμένου να διαθέσουν χρήματα για κάτι που μπορούμε να έχουμε χωρίς δημόσια επιβάρυνση.
Θέλω να πιστεύω πως όποιο ενδεχόμενο και αν ισχύει, στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και η αίσθηση του δημοσίου συμφέροντος και θα αποδεχθούν την προσφορά αυτή. Πρέπει πλέον να μάθουμε να συνυπάρχουμε και να συνεργαζόμαστε με την κοινωνία και να δεχόμαστε αυτά που θέλει να προσφέρει, πάντα με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας και με απόλυτη προσήλωση στους κανόνες που θέτει το νομικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου