6 Νοε 2012

Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Τρίπολης

Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Τρίπολης

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην πλατεία Βαλτετσίου, από το σεβασμιότατο μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κύριο Αλέξανδρο.
Η εκδήλωση αυτή και η παρουσία μου εδώ, μου δημιουργούν αντιφατικά συναισθήματα.
Από τη μία πλευρά, αναλογίζομαι με θλίψη, με περίσκεψη το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο και χρειαζόμαστε τέτοιες δράσεις και τέτοιες πρωτοβουλίες. Πώς αφήσαμε σαν χώρα, αλλά και σαν Ευρώπη, τη φτώχεια και τη στέρηση να χτυπήσουν ξανά την πόρτα μας. Γιατί πρέπει να πούμε ότι τα κοινωνικά παντοπωλεία εμφανίστηκαν σε άλλες αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες πριν έρθουν και στην πατρίδα μας, για να αντιμετωπίσουν τέτοιες ακριβώς ανάγκες.
Από την άλλη όμως, δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποίησή μου γιατί βλέπω στην υιοθέτηση της πρότασής μας και στην ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου στην Τρίπολη, να ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας. Είναι πια φανερό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει έναν πολύ κρίσιμο ρόλο εκτός των άλλων και στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, ρόλο που θα γίνεται όλο και σπουδαιότερος τα επόμενα χρόνια.
Όταν σβήσουν τα φώτα από τη σημερινή εκδήλωση, θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι εδώ. Να βοηθάμε, να ενισχύουμε το έργο του κοινωνικού παντοπωλείου, να επιλύουμε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει. Ο θεσμός δημιουργήθηκε για να επιτύχει και πρέπει να είναι πετυχημένος για όσο θα απαιτείται να λειτουργεί.
Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη επιτυχία της πολιτικής θα είναι όταν θα πάψει να υφίσταται η ανάγκη για τέτοιου είδους δράσεις. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, εμείς, η κοινωνία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είμαστε εδώ και θα δείχνουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας.






 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου