4 Απρ 2005

Ανακοίνωση Ενεργειών Φιλικών

Προκειμένου να ενημερωθείτε για τις ενέργειες των Φιλικών σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής μας, παραθέτω την ακόλουθη ανακοίνωση του Συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΙΛΙΚΩΝ -
Η ΠΑΝΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Τρίπολη 4-4-05

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ. Σ. του συλλόγου Φιλικών μετά τη συνεδρίαση της 4-4-05 αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση με τις ενέργειες στις οποίες προέβη για τη λύση των προβλημάτων της περιοχής και ιδιαίτερα του προβλήματος του παράνομου σκουπιδότοπου.

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα στις αρχές Ιουλίου 2004, το νέο προεδρείο του Συλλόγου Φιλικών προέβη στις εξής βασικές ενέργειες:
 1.  Έστειλε Υπόμνημα στο Δήμαρχο με τα προβλήματα της περιοχής και με τα αιτήματα των κατοίκων, όπως διατυπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση. Τονίστηκε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα είναι αυτό του σκουπιδότοπου.
 2.  Έστειλε δεύτερο Υπόμνημα αποκλειστικά και μόνο για το σκουπιδότοπο και τις προτεινόμενες λύσεις.
 3.  Έγιναν πολλές Συναντήσεις-Παραστάσεις στο δήμαρχο.
 4.  Έγιναν τουλάχιστον 10 Αυτοψίες από τα μέλη του Δ. Σ. και μαζί με τον ίδιο το Δήμαρχο και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας στο χώρο του παράνομου σκουπιδότοπου, Φωτογραφίσεις και Αεροφωτογραφίσεις και συγκεντρώθηκαν στοιχεία για τα δικαστήρια.
 5. Υποβλήθηκε Αναφορά στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας για την αφόρητη δυσοσμία και τα λοιπά προβλήματα του παράνομου σκουπιδότοπου.
 6. Συμμετείχε το Δ.Σ. του συλλόγου στα Δημοτικά, Νομαρχιακά και συμβούλια της Τ.Ε.Δ.Κ.Α. με έντονη παρουσία.
 7. Έγιναν Συναντήσεις με το Νομάρχη για το ανωτέρω θέμα.
 8. Έγινε Συνάντηση-Παράσταση με τη Γεν. Γραμ. Περιφ. Πελ/νήσου για το πρόβλημα του σκουπιδότοπου καθώς επίσης και για τη χωροθέτηση των ΧΥΤΑ (Χώρων Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων) και ΣΜΑ (Σταθμοί Μεταφόρτωσης Αποβλήτων).
 9. Δόθηκαν επανειλημμένα Συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε. όπου προβάλλαμε το μέγεθος του προβλήματος, καθώς επίσης οργανώσαμε Λαϊκή Κινητοποίηση-Συζήτηση στη Πλατεία Φιλικών με μαζική συμμετοχή των κατοίκων.
 10. Ο σύλλογος μας ήταν η αφορμή, ώστε να πάρουν θέση και να καταθέσουν Ψηφίσματα πολλοί σύλλογοι της Τρίπολης, και έγινε Συλλογή 2.500 Υπογραφών για παραπομπή των υπευθύνων στα αρμόδια δικαστήρια.
 11. Υποβλήθηκε Αναφορά για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από τη χωματερή όλοι οι κάτοικοι της Τρίπολης στους παρακάτω:  κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Υπουργείο Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γεν. Γραμ. Περ. Πελ/νήσου, κ. Νομάρχη Αρκαδίας, κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, Δ/νση Υγιεινής Ν. Αρκαδίας, Δ/νση Περιβάλλοντος Ν. Αρκαδίας, Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρκαδίας, κ. Δήμαρχο Τρίπολης, Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, Τ.Ε.Δ.Κ.Α., κ. Βουλευτές Ν. Αρκαδίας. 
 12. Κατατέθηκε Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων για σφράγιση της χωματερής του Δήμου Τρίπολης.
 13. Υποβλήθηκε Μήνυση κατά παντός υπαιτίου για παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ), ρύπανση κατά τις διατάξεις του Ν. 1650/1986, κλπ.
 14. Υποβλήθηκε Μήνυση κατά του Δημάρχου Τρίπολης.
 15. Υποβλήθηκε Αίτηση Ακυρώσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά οποιασδήποτε σχετικής πράξεως ή παραλείψεως.
 16.  Έγινε Συνάντηση-Παράσταση του Προεδρείου με τον Υφυπουργό αρμόδιο για τα θέματα Περιβάλλοντος με θέμα το σκουπιδότοπο και την αντιμετώπιση του όλου προβλήματος.
 17.  Έγινε Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 18. Υποβλήθηκαν επανειλημμένως Αιτήσεις προς την Γεν. Γραμ. Περιφ. Πελ/νήσου και το Νομάρχη για την άμεση σφράγιση και αποκατάσταση του χώρου αυτού.
 19.  Έγινε Αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη.
 20.  Έγινε Παράσταση εκ νέου στο Δήμαρχο και του υπεβλήθη Αναφορά με τα προβλήματα της περιοχής.
 21. Υπεβλήθη Αίτηση στο Δήμαρχο και στο Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου με αίτημα να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του χώρου του σκουπιδότοπου.
 22.  Έχουμε αναθέσει σε δικηγορική εταιρεία, που έχει αναλάβει σοβαρά και υπεύθυνα τη νομική υποστήριξη του συλλόγου μας στους δικαστικούς αγώνες.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε συνέντευξη του μιλά για αγορά διπλανού χώρου από την παράνομη χωματερή για συνέχιση και επέκταση του σημερινού αίσχους!!! Οι εκλεγμένοι άρχοντες της πόλης μας συνεχίζουν την προσπάθεια τους να επεκτείνουν την παρανομία τους !!! Η δημοτική αρχή εμμένει για υποβάθμιση της πόλης μας με τις ανεπίτρεπτες αυτές ενέργειες !!!

Με πρόθεση να ενημερωθούν οι πολίτες της Τρίπολης για την επίσημη θέση των αρμοδίων υπηρεσιών, θα δώσουμε σε συνεχή ροή, έγγραφα με τα οποία μας απαντούν στις ενέργειες που προαναφέραμε.

Πολίτες της Τρίπολης, την ημέρα του δικαστηρίου 15-4-05 να δώσουμε όλοι το δυναμικό παρόν και να είμαστε μπροστά στο δικαστήριο και ώρα 10 π. μ.!

Σας καλούμε να στηρίξετε τον αγώνα μας ηθικά και υλικά!

Όλοι ενωμένοι, σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να προγραμματίσουμε μαζί τις περαιτέρω κινητοποιήσεις!

Για το Δ. Σ.

Ο ΠρόεδροςΤσιαμούλος Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου