11 Σεπ 2016

Αναβίωση του Πασχαλινού εθίμου του «Καψίματος του Ιούδα» στην Τρίπολη


Το βράδυ την Κυριακής του Πάσχα, ο Σύλλογος Φιλικών «Η Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης διοργάνωσε το κάψιμο του Ιούδα, ένα ξεχωριστό έθιμο το οποίο αναβιώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ο κόσμος συνέρρεε από κάθε γωνιά της Τρίπολης για να παρακολουθήσει το έθιμο του καψίματος του ομοιώματος του Ιούδα, που σηματοδοτεί παράλληλα το τέλος της κάθαρσης της Μεγάλης Εβδομάδας. Η μαγική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε με πλήθος  πυροτεχνημάτων, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα στον ουρανό της πόλης μας.
Στο πασχαλινό γλέντι των «Φιλικών» ο πρόεδρος της Πανπροσφυγικής Ένωσης Αρκαδίας κ. Τσιαμούλος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης περιποιήθηκαν όλους τους παρευρισκομένους προσφέροντάς τους τον παραδοσιακό οβελία, κόκκινα αυγά, κουλούρια καθώς επίσης και άφθονο κρασί.
Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να δοθούν στους κατοίκους της περιοχής των «Φιλικών» οι οποίοι στήριξαν και αγκάλιασαν την εκδήλωση καθώς επίσης και  στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία με τη συνδρομή της βοήθησε τα μέγιστα στην ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Δείτε αναλυτικά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου