21 Σεπ 2016

Παραχώρηση συνέντευξης από τον επικεφαλής της παράταξης Νίκο Τσιαμούλο σε απάντηση της τελευταίας συνέντευξης του Δημάρχου στις 09-09-2016


Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο Δήμο μας και ιδιαίτερα μετά και την επίθεση που δέχτηκε η παράταξή μας από τον Δήμαρχο οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Η Δημοτική αρχή αδικείται. Βρίσκεται στην πόλη μας, την Τρίπολη, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στο Ρίο όπου θα έπαιρνε μέρος στους αγώνες ψέματος, ασχετοσύνης, επιπολαιότητας και ερασιτεχνισμού. Γιατί αυτό είναι: Ολυμπιακών προδιαγραφών πρωταθλήτρια του ψέματος και της γκάφας. Γιατί και εδώ που είναι, βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.
Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει. Τι να πρωτοπιάσει και τι να αφήσει για τελευταίο. Με τι να γελάσει και με τι να κλάψει. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα λάθη δίνουν τη θέση τους στις γκάφες και οι γκάφες δίνουν τη θέση τους στα ψέματα. Λες και οι δημότες ζουν σε άλλη πόλη και δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Λες και δεν βιώνουν όλοι την εγκατάλειψη. Η Δημοτική Αρχή έχει λάβει διαζύγιο από την πραγματικότητα και τολμούν να πουν ότι η παράταξή μας θα είναι μόνιμα στην αντιπολίτευση.
Στην τοποθέτηση του έθεσε 4 θέματα και είπε:
1ο) Το θέμα είναι σχετικό με την αμαρτωλή Δ.Ε.Υ.Α.Τ. Η αλήθεια είναι ότι εμείς ξεκινήσαμε τον Μάρτιο του 2015 με ερώτηση μας στον κο Δήμαρχο ζητώντας του εξηγήσεις για την αλήθεια. Τότε μας είπαν ότι θα φέρουν οικονομοτεχνική μελέτη και εμείς επειδή (ευτυχώς) δεν τους πιστέψαμε απευθυνθήκαμε με Υπόμνημα-Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη όπου μας απάντησε τον Σεπτέμβριο του 2015 με αρ.Πρωτ. 65759/9413/07-09-2015 ότι απορρίπτει μεν την προσφυγή μας αλλά έβαζε ταυτόχρονα προϋπόθεση στην Δημοτική Αρχή ότι όταν υπάρξουν νέα τιμολόγια θα συνοδεύονται από εγκεκριμένη Οικονομοτεχνική μελέτη, κάτι που σημαίνει ότι η Οικονομοτεχνική μελέτη συντάσσεται από την υπηρεσία-ΔΕΥΑΤ- έχοντας όλες τις υπογραφές αρμοδίων Δ/ντων και Γενικού Διευθυντή. Αυτό δεν διαπιστώθηκε στις αποφάσεις της ΔΕΥΑΤ το 2016 και για αυτό το λόγο κυρίως και για πολλούς άλλους που καταθέσαμε (μόνο η παράταξή μας) στην ένσταση μας στις 29-07-2016 απορρίφθηκε η απαράδεκτη απόφαση με αρ.524/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δε επιμονή, άλλωστε, του κου Δημάρχου να απαντά για το εν λόγω θέμα μόνο σε μένα και την δική μας παράταξη αποτελεί του λόγου το αληθές!!!
2ο) Το θέμα είναι σχετικό πάλι με την αμαρτωλή ΔΕΥΑΤ και το Ε.Ι.Χ. των 25.000,00 τζιπ πολυτελείας τούρμπο. Kατήγγειλε ο Νίκος Τσιαμούλος ότι είναι παράνομη η αγορά του διότι δεν
είναι αυτό που προέβλεπε η Τεχνική περιγραφή της 23ης Οκτωβρίου 2015 αλλά και ούτε η ομόφωνη απόφαση 97/2015 της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. στις 02 Δεκεμβρίου 2015. Δηλαδή ενώ αποφασίστηκε να αγοραστεί ένα Ε.Ι.Χ. που να είναι τουλάχιστον 1550 κυβικών εκατοστών και πετρελαιοκίνητο η Διοίκηση αγόρασε ένα Ε.Ι.Χ. 1400 κυβικά εκατοστά βενζινοκίνητο, με μεγάλο κόστος κίνησης για τους πολίτες, κάνοντας προκλητικά βόλτες στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. για να πηγαίνουν στα πανηγύρια ενώ οι ανάγκες της υπηρεσίας είναι άλλες, για άλλα επαγγελματικά αυτοκίνητα που έχουν παλιώσει και κινδυνεύουν κατά δήλωσή τους, οι υπάλληλοι-εργάτες.
3ο) Το θέμα είναι σχετικό με την “Λευκή Νύχτα”. Προς έκπληξη όλων αλλά και των ίδιων των επιχειρηματιών ο κος Παυλής δήλωσε ότι δεν την διοργανώνει γιατί δεν θέλουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες. Εν τω μεταξύ όλοι οι Φορείς έχουν συμμετάσχει στην διαβούλευση της παράταξης εδώ και 1,5 χρόνο περίπου, έχουν αποδεκτή την πρότασή μας, έχουν καταθέσει μετά από 3 συναντήσεις την δική τους πρόταση ο καθένας, έχουν πάρει ομόφωνες αποφάσεις από τα Διοικητικά τους Συμβούλια, έχουν απαντήσει εγγράφως με αριθμούς Πρωτοκόλλου και ήταν όλα έτοιμα για την πραγματοποίηση της πρώτης “Λευκής Νύχτας”. Προφανώς ο κος Δήμαρχος όπως και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Βρέντας, δεν μπορούν με τίποτα να “χωνέψουν” αλλά και ούτε να παραδεχτούν ότι μία άλλη παράταξη της αντιπολίτευσης μπόρεσε και τους “καπέλωσε” σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Αποτέλεσμα είναι ο μεν Δήμαρχος να αποτρέψει την επιλεγμένη από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης ημερομηνία της 26ης Αυγούστου 2016 με ένα κοινό ψέμα αυτή τη φορά ότι δήθεν είχαν καταθέσει προκαταβολές μαζί με την Περιφέρεια για την γιορτή κρασιού που ισχυρίστηκε ότι ήταν την ίδια ημερομηνία. Τελικά η γιορτή κρασιού στο Ζευγολατιό πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου και για να καλύψει το ψέμα του, είπε ένα άλλο ψέμα ότι δήθεν δεν ενδιαφέρονται οι επιχειρηματίες. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
4ο) Το θέμα είναι σχετικό με την “Θησαυρό”.
Μέσα σε όλα αυτά τα απίθανα σκηνικά που στήνει ο “Οσκαρικός” πλέον στο ψέμα και στη φαντασία κος Παυλής αποφάσισε να γίνει και Indiana Jones! Υπάρχει άραγε θησαυρός στη Τρίπολη-΄, Άντε και υπάρχει. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν ενδιαφέρθηκε ο Δήμος να κάνει την έρευνα με τα κατάλληλα μηχανήματα με πολύ μικρό κόστος αλλά βρέθηκε απλά ένας ιδιώτης να κάνει την ανασκαφή [ερωτηματικό}. Δε καταλαβαίνει ο κος Παυλής ότι έτσι ο Δήμος χάνει λεφτά ή μήπως το καταλαβαίνει και σφυρίζει αδιάφορα. Όλα αυτά μας προβληματίζουν και να είστε σίγουρος κε Παυλή ότι θα το παρακολουθούμε πολύ στενά το θέμα αυτό!
Δεν βλέπουν ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη περάσει στην αντιπολίτευση. Είναι κυβερνώσα αντιπολίτευση. Σκουπίδια, ΔΕΥΑΤ, Λευκή Νύχτα που ακόμη την περιμένουμε, ΑΔΕΣΠΟΤΑ, Αντιπλημμυρικά έργα και πολλά άλλα θέματα (καθημερινότητα) και τώρα ακατανόητες σπασμωδικές κινήσεις στο κυνήγι του θησαυρού. Τελικά κύριοι της Δημοτικής Αρχής τι θα αφήσετε πίσω σας; Τι θα
θυμούνται από τη διοίκησή σας οι πολίτες; Στον καιρό που σας απομένει μέχρι να περάσετε και επίσημα στην αντιπολίτευση ένα πράγμα σας μένει να κάνετε: Σοβαρευτείτε όσο μπορείτε για να σώσετε ότι μπορείτε από την πόλη και την υστεροφημία σας. Αν δεν μπορείτε ούτε αυτό να κάνετε, αφήστε τις κωμικοτραγικές πρωτοβουλίες, κάντε όσο καλυτέρα μπορείτε τα βασικά για να ανακουφίσετε τους δημότες και περιμένετε. Θα έχετε σε αυτό και τη δική μας συμπαράσταση. Ο καιρός θα περάσει πιο γρήγορα από όσο φοβάστε. Σταματήστε να αντιπολιτεύεστε την πόλη μας και τους εαυτούς σας. Το φαινόμενο της πλειοψηφίας που ήταν αντιπολίτευση, θα τελειώσει μια για πάντα στις επόμενες εκλογές.
Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
SOCIAL MEDIA ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.

Δείτε αναλυτικά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου