20 Ιαν 2016

«Απεργιακή κινητοποίηση στις 21/01/2016 ενάντια στο νέο ασφαλιστικό»


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Λογιστών Αρκαδίας που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στις 18/01/2016 αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 τα φοροτεχνικά γραφεία του νομού Αρκαδίας  να παραμείνουν κλειστά. Οι λογιστές της Αρκαδίας συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν  οι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, διατυπώνοντας έτσι την καθολική αντίθεσή τους στο δημοσιοποιηθέν από την κυβέρνηση προσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό.
Το συγκεκριμένο προσχέδιο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αρχή ότι το ασφαλιστικό στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα. Πλέον το ασφαλιστικό θα στηρίζεται στην φοροδοτική ικανότητα, αποτελώντας μία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, που θα αφανίσει τον ελεύθερο επαγγελματία. Με ασφαλιστικές εισφορές ύψους 38,60%, με φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ, με προκαταβολή φόρου 100%, με ΦΠΑ 23%, με υποχρέωση πληρωμής τέλους επιτηδεύματος και εισφοράς αλληλεγγύης ο ελεύθερος επαγγελματίας τίθεται υπό διωγμό. Η φοροδιαφυγή αντί να παταχθεί, για κάποιους ίσως γίνει τρόπος επιβίωσης. Αν λοιπόν η Κυβέρνηση και οι δανειστές θεωρούν στην πράξη και όχι στα λόγια την επιχειρηματικότητα μοχλό ανάπτυξης μετά από 8 χρόνια ύφεσης, δεν μπορεί οι ασφαλιστικές εισφορές να αποτελούν φορολογική επιβάρυνση, δεν μπορεί η αρχή της ανταποδοτικότητας να ανατρέπεται.
   Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, την Πέμπτη 21/01/2016 δε θα πραγματοποιείται καμία συναλλαγή με τους πολίτες, με τις υπηρεσίες του Νομού (Δ.Ο.Υ., ΟΑΕΔ, ΙΚΑ κλπ),  ούτε με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxis net.
Καλούνται οι πολίτες του νομού, πελάτες των φοροτεχνικών γραφείων, να μην επισκεφθούν τα γραφεία των συναδέλφων τη συγκεκριμένη μέρα, γιατί θα ταλαιπωρηθούν άσκοπα και δεν θα εξυπηρετηθούν.


Για το Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας
Μπουγιούκος Δημήτρης                                          Τράκας Επαμεινώνδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου