10 Νοε 2015

Διεθνής Ημέρα Λογιστών


Διεθνής Ημέρα Λογιστών είναι η επαγγελματική αργία όλων των λογιστών και συχνά αναφέρεται ως Διεθνής Ημέρα Λογιστή και γιορτάζεται στις 10 Νοεμβρίου κάθε έτους. Παρά το γεγονός ότι πολλές χώρες έχουν ορίσει κάποια τοπική ημερομηνία για να υμνούν λογιστές, η 10η του Νοέμβρη είναι η ημερομηνία που ενώνει όλους τους ανθρώπους στο επάγγελμα.
Στις 10 του Νοεμβρίου του 1494, ένα βιβλίο με τον τίτλο Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalita (Τα πάντα για την αριθμητική, γεωμετρία και την αναλογία), δόθηκε στη δημοσιότητα στη Βενετία. Αυτό ήταν το πρώτο βιβλίο που είχε ως στόχο να συνοψίσει την μαθηματική γνώση των ημερών. Ένα από τα βιβλία Tractatus του Summa, με τίτλο «Particularis de computis et scripturis» (σχετικά με τους λογαριασμούς και άλλα κείμενα) παρέχει λεπτομερή περιγραφή της ενετικής τήρησης βιβλίων.
Αυτό ήταν το πρώτο τυπωμένο δοκίμιο για τη λογιστική που ονομάζεται «Μέθοδος της Βενετίας» και ήταν άμεση βάση κάποιων διαδεδομένων έργων στη λογιστική εμπορική. Ο συγγραφέας του βιβλίου ήταν ο Ιταλός μαθηματικός και Φραγκισκανών Friar Luca de Bartolomeo Pacioli, ο οποίος έχει κερδίσει τον τίτλο «Ο Πατέρας της σύγχρονης λογιστικής.» Το σύστημα που δημοσίευσε περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου λογιστικής, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, περιέγραψε τη χρήση περιοδικών και βιβλίων. Τόνισε τέλος πως ένα άτομο δεν θα πρέπει να πάει για ύπνο το βράδυ μέχρι οι χρεώσεις να εξισωθούν με τις πιστώσεις.
Λόγω της ημέρας αυτής θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους συναδέλφους χρόνια πολλά, με υγεία και καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο που επιτελούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου