5 Σεπ 2014

Δελτίο Τύπου 04-09-2014

Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, στις 5.00 το απόγευμα, συνεδρίασαν οι αρχηγοί όλων των παρατάξεων στο Δημαρχείο. Ήταν η δεύτερη πρόσκληση του Δήμαρχου κ. Δημήτρη Παυλή με θέμα την εξεύρεση λύσης για τη διαχείριση και την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Δήμαρχο να μάς ενημερώνει για την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη, καθώς και για την δική του πρόταση.
Οι θέσεις τις παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» τις οποίες και καταθέσαμε στη συνάντηση είναι οι εξής:
  • Να γίνει αποκομιδή απορριμμάτων άμεσα, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας.
  • Προτείναμε και συμφωνήσαμε να γίνει ο σταθμός μεταφόρτωσης και η μεταφορά 4800 τόνων, χωρίς να μένει υπόλειμμα, παρά μόνο μεταφορά απευθείας στη Φυλή. Η θέση που προτάθηκε είναι να γίνεται η μεταφόρτωση στο Δ.Δ. Αγίου  Κωνσταντίνου , στο κτίριο του Πολωνού (όπισθεν Λιαρόπουλου).
  • Προτείναμε να μην γίνει χρήση δεματοποιητή, όπως προτάθηκε, διότι είναι πάγια θέση μας και επιπλέον έχει κόστος.
  • Εξουσιοδοτήσαμε τον κ. Παυλή να βρεθεί άμεσα δημόσιος χώρος για την μελλοντική διαχείριση των απορριμμάτων και συμφωνήσαμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε ο χώρος να είναι καθόλα νόμιμος.
  • Προτείναμε και συμφωνήσαμε στο νέο δημόσιο νόμιμο χώρο που θα βρεθεί , να γίνει χρήση της μελέτης της προηγούμενης δημοτικής αρχής για ΚΔΑΥ, κομποστοποίηση, ανακύκλωση, δεματοποίηση και διαλογή στη πηγή το οποίο είχαμε ψηφίσει το 2012 στο δημοτικό συμβούλιο.
Τέλος , μας ενημέρωσε ο Κος Δήμαρχος ότι όλη αυτή η διαδικασία που συμφωνήσαμε θα δώσει λύση για τους επόμενους 3-4 μήνες μέχρι να μεταφερθούν οι 4.800 τόνοι απορριμμάτων που είναι και προπληρωμένοι η μεταφορά τους στη Φυλή . Κατόπιν θα αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου