3 Δεκ 2013

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1988 ως. Ασθένειας που αποτελεί μία από τις φονικότερες επιδημίες στην ιστορία του κόσμου. Δυστυχώς τα αριθμητικά στοιχεία είναι απογοητευτικά αφού ήδη έχουν πεθάνει 25.000.000 άνθρωποι, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού HIV.  Και το γεγονός απογοητεύει περισσότερο λόγω του κύριου τρόπου μετάδοσης του ιού που είναι η σεξουαλική επαφή.
 Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει η σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και κυρίως στη χώρα μας που τα κρούσματα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρουσιάζουν αυξητική τάση, την τελευταία δεκαετία, σε σχέση με τα στοιχεία που αφορούν άλλες χώρες, κυρίως στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών και όχι τόσο στους ομοφυλόφιλους.
Από την άλλη η υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του ιού, η  UNAIDS επισημαίνει ότι «το τέλος της επιδημίας του AIDS δεν είναι πλέον απλώς ένα όραμα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα». Το σημαντικό είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα αντιρετροϊκά φάρμακα που αποτρέπουν την εκδήλωση της ασθένειας.
Παρόλα αυτά θα πρέπει να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση, να προστατεύουμε τον εαυτό μας, να ενημερώνουμε τα παιδιά γύρω από τους τρόπους μετάδοσης του ιού και βέβαια να απαιτούμε την διαρκή ενημέρωση τόσο στα σχολεία όσο και σε άλλους χώρους. Και να αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς με σεβασμό και αγάπη και φυσικά να διεκδικούμε την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.
Εκτός από τις ευχές για την επιτυχή έκβαση των ερευνών που γίνονται ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά ο ιός και να θεραπευτεί, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, να πραγματοποιεί διαρκώς ενημερωτικές καμπάνιες γύρω από το AIDS, αφού η ασθένεια μας αφορά όλους και όχι, όπως λανθασμένα μπορεί να θεωρεί κάποιος, συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.
Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και οφείλουμε να το διασφαλίζουμε με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου