5 Ιουν 2013

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Έχουν περάσει 41 χρόνια από τότε που ο Ο.Η.Ε. καθιέρωσε την 5η Ιουνίου σαν παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος, καθώς είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται οι κίνδυνοι από την καταστροφή του. Από τότε άλλαξαν πολλά και το περιβάλλον σε όλο τον πλανήτη ούτε προστατεύθηκε όπως έπρεπε, ούτε έγινε καλύτερο.
Οι κάτοικοι της Τρίπολης γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία του. Όσοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται αποβλέπουν όχι απλώς στο να σταματήσει ο κατήφορος προς μια τριτοκοσμική διαχείριση που εξευτελίζει διεθνώς τον τόπο μας, αλλά στο να γίνει η πόλη μας ένα πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης ακολουθώντας τα βήματα του αναπτυγμένου κόσμου.
Η προσπάθεια για ένα ανθρώπινο, βιώσιμο περιβάλλον δεν είναι απλώς μια προσπάθεια που αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας, μέσω της εκμετάλλευσης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.  Ούτε απλώς μια κίνηση αυτοπροστασίας για μια Τρίπολη και μια Αρκαδία που σέβεται την αξιοπρέπεια των πολιτών. Είναι ένα χρέος μας απέναντι στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές, που δικαιούνται να ζουν στην ασφάλεια και την προοπτική του περιβάλλοντος που μας κληρονόμησαν οι προηγούμενες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου