27 Ιουν 2013

Όχι ξανά σκουπίδια στο Πλάτωμα! Να γίνει άμεσα η αποκατάσταση του!


Αντιδράσεις και μάλιστα έντονες υπάρχουν από τους κατοίκους που διαμένουν σε περιοχές γύρω από την παλιά χωματερή στο Πλάτωμα, λόγω της κατάθεσης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Μη επικίνδυνων αποβλήτων σε χώρο παρακείμενο της παλιάς χωματερής προς γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικών Νίκος Τσιαμούλος, παρόντων και μελών του ΔΣ του Συλλόγου, εξέφρασε με έντονο τρόπο την αντίθεση των κατοίκων σε μία τέτοια εξέλιξη, να γίνει δηλαδή εκ νέου στην περιοχή ένας χώρος διάθεσης αποβλήτων και μάλιστα τόνισε ότι πέραν των αδρανών υλικών θα υπάρχουν και βιομηχανικά απόβλητα καθώς και ιατρικά που είναι επικίνδυνα για την υγεία.
Ζήτησε λοιπόν από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση και να ζητήσουν να μην υπάρξει καμία δραστηριότητα στην για 30 χρόνια επιβαρυμένη περιοχή και να ζητήσουν να γίνει η αποκατάσταση της χωματερής που είναι και ο διακαής πόθος των κατοίκων για να μπορούν να απολαύσουν ένα  πάρκο- πρότυπο, έτσι όπως έχει ειπωθεί ότι θα γίνει στο χώρο της χωματερής.
Ο κ. Τσιαμούλος επεσήμανε επίσης και το διάτρητο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων την οποία όπως ανακοίνωσε θα προσβάλλουν στα αρμόδια όργανα ενώ έχουν ήδη αποστείλει υπόμνημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στις αντίστοιχες υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.
Το θέμα ήταν να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση αλλά απεσύρθη, ενώ για δύο συνεχόμενες φορές δεν έχουν γίνει συνεδριάσεις του οργάνου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση να μην υπάρξει καμία δραστηριότητα στην περιοχή και μάλιστα να ζητηθεί να γίνει επιτέλους η αποκατάσταση της χωματερής που όπως ειπώθηκε έχει καθυστερήσει τραγικά!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
http://www.youtube.com/watch?v=ffPvhmWsc24&feature=youtu.be 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου