18 Ιουν 2013

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από την ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από την ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ


Σεργιάνι στην παράδοση βγήκαν μαζί με το χορευτικό συγκρότημα «Αρκαδιανή» όσοι κατάφεραν να χωρέσουν στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο του Άλσους Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη στην εκδήλωση για τη λήξη της χορευτικής χρονιάς για 20η συνεχή χρονιά, με χορούς, τραγούδια και αναπαράσταση εθίμων και δρώμενων της πατρίδας μας.
Φωτιές, ντιβιτζήδες και καμήλες και πολλά δρώμενα μας ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και βρήκαμε μαζί με τους χορευτές την ψυχή μας. Μωριάς, Κύθηρα, Επτάνησα, Κρήτη, Ήπειρος, Ανατολική Ρωμυλία – Ν.Μοναστήρι Δομοκού, Θράκη, Πόντος, Ζάκυνθος, Κοζάνη, Πέλλα, Αριδαία, Δωδεκάνησα, Παράλια Μικράς Ασίας ήταν οι περιοχές με τους χορούς και τα δρώμενα των οποίων ταξιδέψαμε, παρέα με τσιπουράκι που σερβιριζόταν από άκρη σε άκρη του θεάτρου.
Η βραδιά έκλεισε με το χορό του ιδρυτή του συγκροτήματος κου Παναγιώτη Τσιαμούλου ο οποίος καταχειροκροτήθηκε, χορεύοντας μετά από 20 χρόνια μπροστά σε κοινό.
Να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε στους μουσικούς που ήρθαν από μακριά και προσέφεραν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης: Αντώνης Καλιούρης – Κλαρίνο, Βασίλης Αθανασιάς – Βιολί, Κώστας Τηγάνης – Τραγούδι, Θεοδόσης Συκιώτης – Λαούτο, Γιώργος Γκαραβούνης – Κρουστά, Ασιούρας Νίκος – Κλαρίνο, Κώστας Σαπρανίδης – Ποντιακή λύρα, Γιάννης Οικονομάκος – Ποντιακό νταούλι.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P2Ytu4l-UPY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου