15 Σεπ 2012

Παρέμβαση για τα αδέσποτα ζώα






Η Διοίκηση του Δήμου πριν 6 μήνες περίπου έφερε τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την περισυλλογή αδέσποτων ζώων με συγκεκριμένη πίστωση. Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κου Ταλούμη (τότε) στην ερώτηση, αν είναι κάποια εταιρεία ή ιδιώτης που θα κάνει την περισυλλογή τους, αν πληροί όλες τις προϋποθέσεις βάσει νόμων και κανόνων που ισχύουν στην χώρα μας ή στο διεθνές δίκαιο και αν η τοποθεσία όπου θα μάζευε τα αδέσποτα και με ποιό τρόπο είναι σύμφωνα με την νομοθεσία, ήταν ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει και ορίζει ο νόμος γιατί είναι ο ίδιος ο ιδιώτης αυτός που θα κάνει την περισυλλογή όπως και τα παλιά χρόνια.
Μετά από 6-8 μήνες και αφού το θέμα το αναδείξαμε πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν καταγγελιών συνδημοτών μας όπου είχαν δεχτεί επιθέσεις και εφόσον με ψηφισμένη πίστωση δεν έχει γίνει ακόμα και σήμερα απολύτως τίποτα (δεν βλέπουμε ανάληψη ευθυνών?).
Μπροστά στα μάτια μου προχθές αλλά και πολλών συμπολιτών μου δηλητηριάστηκε αδέσποτος σκύλος στον πεζόδρομο Δεληγιάννη. Ενημέρωσα τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την περισυλλογή του πτώματος λόγω υγιεινής και ακόμα περιμένω να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ούτε εγκλεισμό ζητάμε των αδέσποτων αλλά και ούτε με παράνομες διαδικασίες να γίνεται η περισυλλογή και περίθαλψη αυτών των ζώων. Αν δε ,θεωρείται εγκλεισμός και υπάρχει κάποια παρανομία την ευθύνη τη φέρει η Διοίκηση βάσει της εισήγησης και της μη υλοποίησης της απόφασης του Δ.Σ.
Πάντως είμαστε αρνητικοί ,τα αδέσποτα να παραμένουν στους δρόμους, να επιτίθενται σε συμπολίτες και ασυνείδητοι να τα δηλητηριάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου