8 Ιουλ 2011

Προειδοποιητικό κλείσιμο της παράνομης χωματερής του Δήμου Τρίπολης στη θέση «Πλάτωμα»

Προειδοποιητικό κλείσιμο της παράνομης χωματερής στο Πλάτωμα πραγματοποίησε ο Σύλλογος των Φιλικών την Τρίτη 5/7/2011.
«Κλείνουμε την χωματερή προειδοποιητικά και ανοίγουμε την κουβέντα για την διαχείριση των σκουπιδιών! Ενημερώνουμε τους κατοίκους ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο άμεσο μέλλον. Αν δε δούμε φως θα ξαναρθούμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Φιλικών Νικόλας Τσιαμούλος από το χώρο της χωματερής.

«Ο νόμος θωρεί ότι έχουν κλείσει οι χωματερές και ορίζει την αποκατάσταση τους. Εμείς έχουμε απόφαση του  ΔΣ Τρίπολης, του 2008, την απόφαση  379 με την οποία παύει η λειτουργία της χωματερής . Έχουμε έγγραφο τεχνικής ότι η χωματερή δεν λειτουργεί με ασφάλεια αλλά κυρίως έχουμε και την απόφαση- καταπέλτη του  ΣτΕ που επιβάλει  διοικητικά και ποινικά πρόστιμα στους  φορείς για τις μη ενέργειές τους. Αφού τις δημοσιοποιήσαμε όλες αυτές και με εξώδικο ακόμα και στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου. Δώσαμε περιθώριο, κουβέντα δεν έγινε ποτέ! Είχαμε προφορικές διαβεβαιώσεις ότι είχαμε δίκιο . Που θα το βρούμε όμως;

«Είμαστε μαζί σας, θέλουμε να κλείσει και να σπεύσουμε να λύσουμε το πρόβλημα» μας διαβεβαίωναν από το Γενάρη Δήμος και Περιφέρεια. Δεν το είδαμε και γι αυτό  κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Φτάσαμε να κάνουμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αν είναι δυνατόν. Να πάμε στο Πρωτοδικείο έχοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Μέσα στα ασφαλιστικά υπάρχουν και αυτές οι αποφάσεις. Ζητάμε το αυτονόητο, να παύσει η λειτουργία.» Η χωματερή έχει αποφασιστεί να μείνει κλειστή έως τις 13:00.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κανένας εκπρόσωπος του Δήμου ή της Περιφέρειας δεν έδωσε το παρόν στη συμβολική αυτή κίνηση, παρ’ ότι υπήρχε η απαραίτητη ενημέρωση. Μονάχα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας επικοινώνησε με τον Νικόλα Τσιαμούλο προκειμένου να ενημερωθεί για τη χρονική διάρκεια της κινητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου