23 Μαρ 2011

Ποδήλατα για τη Δημοτική Αστυνομία

Η προμήθεια εξοπλισμού και στολών για την Δημοτική Αστυνομία ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου 2011 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρίπολης.

Στην σχετική εισήγηση υπήρχε αναφορά εκτός των άλλων για προμήθεια ειδικών στολών για χρήση μηχανοκίνητων δικύκλων, όπως δερμάτινα μπουφάν, παντελόνια και μπότες. Το θέμα αυτό στάθηκε η αφορμή για να αναδειχθεί  μια πρωτοποριακή ιδέα του Νικόλα Τσιαμούλου: η χρήση ποδηλάτων από την Δημοτική Αστυνομία. Η πρόταση υποστηρίχθηκε θερμά από το δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Καλτεζιώτη.

Ο Νικόλας Τσιαμούλος πρότεινε πως είναι προτιμότερο η δημοτική αστυνομία να προμηθευτεί ποδήλατα και οι περιοδείες στο κέντρο της πόλης να γίνονται με ποδήλατα και όχι με μηχανοκίνητα μέσα.  Για τον λόγο αυτό πρότεινε στις προμήθειες να προβλεφθεί σχετικό κονδύλι για την προμήθεια ποδηλάτων και σχετικής εξάρτησης (ποδηλατικά κράνη, γάντια, κ.α.).  

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Σμυρνιώτης που είναι άλλωστε και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής δέχθηκε την πρόταση και  απέσυρε το θέμα έτσι ώστε να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση με τις σχετικές αλλαγές που προτάθηκαν.

Με αγωνία λοιπόν περιμένουμε να δούμε εάν το γεγονός αυτό θα αποτελέσει αφορμή για να δούμε τους δημοτικούς αστυνόμους εν υπηρεσία με ποδήλατα.  Η μαζική συμμετοχή των φίλων του ποδηλάτου στις ποδηλατάδες που πραγματοποιούνται στην πόλη μας τελευταία,  δείχνουν πως μια τέτοια ενέργεια θα έπαιρνε το χειροκρότημα όλων.  

Άλλωστε η χρήση ποδηλάτων από την δημοτική και την Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Παλαιό Φάληρο, Χανιά,  κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου