17 Οκτ 2010

Ανοικτή Επιστολή προς Κατοίκους Περιοχής Φιλικών & Ευρύτερης Περιοχής

Ανοικτή Επιστολή του Νικόλαου Τσιαμούλου προς τους κατοίκους
της Περιοχής Φιλικών, Αγίας Αικατερίνης και της Ευρύτερης Περιοχής

Φίλες και φίλοι,

Γεννήθηκα στην Τρίπολη και μεγάλωσα στην ταλαιπωρημένη, αδικημένη και υποβαθμισμένη περιοχή των Φιλικών. Ως κάτοικοι της ίδιας περιοχής έχουμε ζήσει ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές αλλά και έχουμε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που αφορούν την πόλη μας, ιδιαίτερα την γειτονιά μας και επιζητούν λύση εδώ και δεκαετίες.

Το πρόβλημα του παράνομου και υπερκορεσμένου σκουπιδότοπου του Δήμου Τρίπολης στη θέση «Πλάτωμα» –στην περιοχή μας- είναι αυτό που μας έκανε συναγωνιστές απέναντι στην αδιαφορία όλων των Δημοτικών Αρχών των τελευταίων ετών. Αυτό το πρόβλημα, μας έκανε μια ομάδα από ασυμβίβαστους ανθρώπους που αγωνίστηκαν ακούραστα για το κοινό καλό και για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, ενάντια σε κάθε τι που απειλεί την πρόοδό μας.

Το 2004 το πρόβλημα οξύνθηκε από την Δημοτική Αρχή, η οποία όχι μόνο συνέχιζε την λειτουργία του σκουπιδότοπου αλλά τον μετέτρεψε σε σκουπιδότοπο ολόκληρης της Πελοποννήσου. Επιπλέον, με διάφορες πλάγιες τακτικές, προσπάθησε να τον επεκτείνει, είτε με την αγορά νέας γούβας, είτε με την εγκατάσταση του δεματοποιητή στην θέση «Πλάτωμα».

Η εμπλοκή του Συλλόγου Φιλικών και του Συλλόγου Αμφιθέας στο περιβαλλοντικό κίνημα και τα αποτελέσματα αυτής της ανιδιοτελούς δράσης, με έχουν κάνει ιδιαίτερα περήφανο. Έχουν κάνει περήφανους όλους εμάς που αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για να αποκτήσει η Τρίπολη και η Αρκαδία γενικότερα, ένα πρόσωπο που δεν θα την ντροπιάζει στον σύγχρονο κόσμο.

Όλες οι Αποφάσεις που κερδίσαμε, με πολύ πρόσφατη την υπ’ αρ. 2973/22-09-2010 του Συμβουλίου της Επικρατείας, δικαιώνει όλους τους αγώνες μας προς τον ΦοΔΣΑ και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Έτσι δικαιώνονται οι αγώνες όλων των φίλων που θεωρούμε ότι όταν το κράτος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και δεν προάγουν το δημόσιο συμφέρον, η κοινωνία των ενεργών πολιτών πρέπει και μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς φόβο και μοιρολατρία. 

Σας ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας, έτσι ώστε η φωνή και η γνώμη σας να έχουν για πρώτη φορά τον δικό τους εκπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα προβλήματά μας, για τα οποία αγωνιστήκαμε μαζί τόσα χρόνια, να ακουστούν ηχηρά στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την ψήφο σας, να μου δώσετε την ευκαιρία να προσφέρω με τον ίδιο δυναμισμό, μέσα από την παράταξη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΗ που θέλει την Τρίπολη πραγματική πρωτεύουσα του Μοριά. 

Σας ζητώ να φέρετε τη Νέα Γενιά από την Κοινωνία στην Αυτοδιοίκηση.

Φιλικά

Νικόλαος Τσιαμούλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου