23 Οκτ 2010

Στις 7 Νοεμβρίου Πρέπει να Στείλουμε Μήνυμα

UNIVERSITY PRESS
Οκτώβριος '10
editorial

Το τελευταίο διάστημα, η χώρα μας βιώνει απίστευτες πιέσεις από τους δανειστές μας, προκειμένου να μειώσουμε το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος μας. Ένα χρέος, που δημιουργήθηκε από όσους κυβέρνησαν αυτή τη χώρα, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, από τη μεταπολίτευση και ύστερα. Βεβαίως η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, εάν η κυβέρνηση επέλεγε πολιτικές που θα στόχευαν στην ανάπτυξη. 

Αντιθέτως, σε αντιδιαστολή με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η κυβέρνηση επέλεξε τον «εύκολο» τρόπο. Να αυξήσει την έμμεση και την άμεση φορολογία. Να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις. Να αυξήσει τα όρια ηλικίας στο συνταξιοδοτικό. Επέλεξε να μετακυλήσει το βάρος της αποπληρωμής του χρέους, στα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα, ενώ παράλληλα, με τη ρύθμιση της περαίωσης, έδωσε αμνηστία σε όσους φοροδιέφευγαν τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, αυτά τα κοινωνικά άδικα μέτρα πλήττουν πρωτίστως και άμεσα τους πολίτες της γενιά μας. Τους ανθρώπους της ηλικίας μας. 

Εμείς καλούμαστε να αποπληρώσουμε το χρέος που δημιούργησαν οι γονείς μας. Με τα ένσημά μας θα πληρώνουμε τις συντάξεις των γονιών μας και τα παιδιά μας θα εργάζονται για τις δικές μας συντάξεις. Είμαστε μία πολύπαθη γενιά. Εξαντλήσαμε την ενέργεια των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων, σε φροντιστήρια για τις πανελλήνιες και για ξένες γλώσσες. Αποτελέσαμε πειραματόζωα για τις αλλαγές στο σύστημα της Παιδείας. Παρόλο που η Ελλάδα «ευημερούσε» κάποιοι από εμάς αναγκάστηκαν να εργαστούν, είτε για να σπουδάσουν, είτε για να συνδράμουν στο οικογενειακό εισόδημα. Κι όλα αυτά για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο. 

Όμως σήμερα, οι συνθήκες που διαγράφονται για το μέλλον, δεν έχουν σχέση ούτε με τα όνειρα, ούτε με τις φιλοδοξίες μας. Όσοι από εμάς δεν είναι άνεργοι, αναγκάζονται να εργάζονται σε δουλειές που δεν έχουν σχέση με τις σπουδές τους. Πολλοί από εμάς στηριζόμαστε στα εισοδήματα των γονιών μας. Μας έχουν διαχωρίσει σε δεξιούς, αριστερούς και απολιτίκ, προκειμένου να μας ελέγχουν και να μας κατευθύνουν. Μας κρατούν σε ομηρία διορίζοντας μας σε stage του δημοσίου. Εκμεταλλεύτηκαν τα όνειρα και τις ανάγκες μας. 

Όμως, πρέπει να αντιδράσουμε. Στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές πρέπει να στείλουμε το πρώτο μας μήνυμα. Να δηλώσουμε παρών και να καταψηφίσουμε όλους όσους εκπροσωπούν τις πολιτικές των εθνικών και τοπικών μνημονίων. Όλους όσους υποθηκεύουν τη γενιά μας. Με τη δύναμη της ψήφου μας, πρέπει να στηρίξουμε νέους υποψηφίους. Πολίτες της γενιάς μας. Υποψήφιους που μιλούν τη γλώσσα μας. Που βιώνουν τις ίδιες αδικίες. Που μοιράζονται τα ίδια όνειρα με εμάς. 

Σε προτρέπω να αναζητήσεις τα φυλλάδια των νέων υποψηφίων που απαρτίζουν τους Δημοτικούς Συνδυασμούς στην πόλη σου. Να τα διαβάσεις και να επιλέξεις ποιος υποψήφιος σε αντιπροσωπεύει πληρέστερα και στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου να τον στηρίξεις, εσύ, η οικογένεια και οι φίλοι σου έμπρακτα. Δώσε στους ανθρώπους της ηλικίας μας βήμα στο Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο. Δώσε στον εαυτό σου φωνή. Γιατί ήρθε η ώρα, οι Νέοι να βγούμε μπροστά.

Βασίλης Τσιδήμας
Διευθυντής University Press
vasilistsidimas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου