4 Ιουν 2009

Υπόμνημα Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής, αποκατάσταση του σκουπιδότοπου και μη τοποθέτηση δεματοποιητή στη θέση "Πλάτωμα".

ΤΡΙΠΟΛΗ 4.6. 2009


Προς: ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αρκαδίας


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ στο «ΠΛΑΤΩΜΑ» και ΤΗΝ ΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ στο «ΠΛΑΤΩΜΑ»

Μετά την παρακολούθηση της έντονης συνεδρίασης του ΦΟ.Δ.Σ.Α. την Ι-6-09 στο Δημαρχείο Τριπόλεως, και ύστερα από την προτροπή μελών του ΦΟ.Δ.Σ.Α. και δη του μέλους της Τριμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής αυτού κ. Παπασταματίου Ιωάννη -Δήμαρχος Τροπαίων και θέλοντας να βοηθήσουμε το έργο του ΦΟ.Δ.Σ.Α. προτείνοντας κάποιους σοβαρούς όρους συμμετοχής ιδιωτών στο διαγωνισμό προς εξεύρεση χώρου εγκατάστασης του δεματοποιητή.

Εισηγούμεθα ότι η τοποθεσία "Πλάτωμα" πρέπει να εξαιρεθεί εκ προοιμίου διότι το επιβάλλουν οι πιο κάτω σοβαροί λόγοι:
  1. Το βεβαρημένο της περιοχής (28 χρόνια ρύπανση-πρώην Χ.Α.Δ.Α.)
  2. Αυξημένη οικιστική ανάπτυξη (500 μέτρα)
  3. Είναι πολύ κοντά σε πολλά σχολεία: 5°, 3°, 10° Δημοτικό Σχολείο, 3°, 5°, 7°, Νηπιαγωγείο, 1° Λύκειο και Γυμνάσιο, Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο υπό ανέγερση
  4. Είναι κοντά στο Ψυχιατρείο Τρίπολης
  5. Βρίσκεται πολύ κοντά σε επιχειρήσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, εργαστήρια επεξεργασίας κρεάτων, κλπ.)
  6. Καθολική συμμετοχή και διαμαρτυρία των πολιτών της Τρίπολης
  7. Δεν νοείται αποκατάσταση με πάρκα, παιδικές χαρές, «καφέ», κλπ. δίπλα στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (δεματοποιητής)
  8. Η υπ' αρ. 157/2009 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, η δημόσια τοποθέτηση του κ.κ. Δημάρχου Τρίπολης και του Γ.Γ.Π. Πελοποννήσου κ.κ. Νίκου Αγγελόπουλου, ότι ο δεματοποιητής δεν θα τοποθετηθεί στην θέση «Πλάτωμα» και ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία πρέπει να εξαιρεθεί από τον Διαγωνισμό.
Για τους παραπάνω λόγους και μετά από την Απόφαση για επαναπροκήρυξη του Διαγωνισμού και την παρότρυνση μελών του Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.ΣΑ, να σας προτείνουμε όρους οι οποίοι θα περιληφθούν στην νέα Προκήρυξη, ζητάμε από τον ΦΟ.Δ.Σ.Α στους όρους της Προκήρυξης να γίνεται σαφής αναφορά ότι:

Κατά την διαδικασία της αξιολόγησης των υποβαλλόμενων προσφορών από την Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα και της πρότασης της προς την ολομέλεια του Φορέα θα ληφθεί υπ' όψιν ανεξαρτήτως οικονομικών προσφορών ή άλλων στοιχείων:
α)  Μακριά από βεβαρημένη περιοχή - πρώην Χ.Α.Δ.Α., και
β) Ικανοποιητική απόσταση από πόλεις, αναγνωρισμένους οικισμούς, σχολεία, νοσοκομεία και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου