1 Φεβ 2009

Δραστηριότητα Συλλόγου Φιλικών

Ο σύλλογος Φιλικών, υπενθυμίζοντας τους αλλεπάλληλους αγώνες του από το 1986 και ιδιαίτερα αυτούς των τελευταίων 5 χρόνων για το κλείσιμο του παράνομου σκουπιδότοπου του Δήμου Τρίπολης (ΧΑΔΑ) στη θέση "Πλάτωμα" (πρώην λατομείο Καγιάννη), από τον οποίο η περιοχή μας πλήττεται για 30 ολόκληρα χρόνια, αναφέρει τα εξής:

Από τον Οκτώβριο του 2008, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου η εισήγηση ήταν θετική, έχουν συγκληθεί 6 Διοικητικά Συμβούλια του συλλόγου, αποκλειστικά για το θέμα των απορριμάτων. Έχουν πραγματοποιηθεί 4 συναντήσεις του ΔΣ με τον Δήμαρχο Τρίπολης κο Κοτσιάνη Αλέξανδρο, 3 συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κο Αγγελόπουλο Νικόλαο και 1 συνάντηση στο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ με τον υφυπουργό κο Καλογιάννη Σταύρο και τους αρμόδιους επιθεωρητές για το θέμα των αποβλήτων στην Ελλάδα.

Ενώ είναι γνωστό ότι από τις 31-12-2008, η παράνομη χωματερή στη θέση "Πλάτωμα" έπρεπε να είχε κλείσει και σφραγισθεί και να είχαν ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασής της, παρόλα αυτα όμως, λειτουργεί ακόμη αυθαίρετα και παράνομα, ένας απο τους μεγαλύτερους και πιο επικίνδυνους για την υγεία των πολιτών σκουπιδότοπος της Ευρώπης. Για το αίσχος αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσμπίσει αυστηρότατα πρόστιμα, τα οποία και μπορούν να επιβληθούν με νόμιμες διαδικασίες. Τα μέλη Δήμαρχοι του ΦοΣΔΑ αδρανούν και δεν προχωρούν στο νέο τρόπο διαχείρισης των απορριμάτων, ενώ τα πρόστιμα θα πληρωθούν από τους ίδιους τους πολίτες.

Ο Σύλλογος Φιλικών παρακολουθεί τα γεγονότα στενά και καθημερινά και ενημερώνει ότι η υπομονή και η ανοχή που επιδεικνύει για την ώρα, σχετικά με ένα τόσο φλέγον ζήτημα, δεν πρέπει να θεωρηθεί αδυναμία και γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου