19 Μαΐ 2016

Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 10ης Μαΐου 2016


Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Μαΐου 2016, ο επικεφαλής της παράταξης “ Τρίπολη – αλλάζουμε τα δεδομένα “ κ. Νίκος Τσιαμούλος  κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων-τοποθετήσεων αναφέρθηκε στα εξής θέματα:
Για τη ΔΕΥΑΤ ζήτησε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ, καθώς οι λογαριασμοί που πηγαίνουν στους συνδημότες μας στα χωριά, είναι αυξημένοι με υπέρογκα ποσά. Την αναφορά αυτή στο θέμα των αυξημένων λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ την επιβεβαίωσαν και οι παρευρισκόμενοι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων παραπονούμενοι για χρεώσεις πέρα της λογικής που δεν μπορούν να πληρωθούν. Η απάντηση που έδωσε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Καρώνης Γεώργιος ήταν αναμενόμενη, δηλαδή ότι όλα έχουν γίνει σωστά. Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής μας κ. Τσιαμούλος έχει καταθέσει Υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για έλλειψη στρατηγικής και μελετών, με φόβο τον εκτροχιασμό των προϋπολογισμών της ΔΕΥΑΤ . Ζήτησε πάλι από τον κ. Καρώνη, όταν συζητηθεί το θέμα για το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ να φέρει και το βιογραφικό του για να καταλάβει ο κόσμος γιατί πρέπει να αμείβεται με 1.250,00 το μήνα?Έκλεισε το θέμα με τον προβληματισμό μήπως η ΔΕΥΑΤ καταντήσει σαν την ΚΕΔΗΤ!
Για την πάγια προκαταβολή των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων είπε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, και δημιουργούνται πολλές καθυστερήσεις σε θέματα που τρέχουν στα χωριά και έχουν εκδοθεί παραστατικά. Κάποιοι Πρόεδροι  έχουν λάβει τα χρήματα (με επιλεκτική από την Διοίκηση “αξιολόγηση”) και δεν δικαιολογείτε καμία καθυστέρηση ιδιαίτερα σε συμπολίτες μας Προέδρους που όπως είπε o επικεφαλής μας “ Κρατούν Θερμοπύλες και ζωντανά τα χωριά μας “.
Ακόμα, απηύθυνε ερώτηση στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο για την Καθαριότητα κ. Τότση για τημεταφορά των απορριμμάτων από τον Άγιο Βλάση. Συγκεκριμένα ρώτησε αν έχει εγκριθεί από τον Επίτροπο η δαπάνη των 500.000,00 που εκτοξεύει (κατά τα άλλα το μηδενικό κόστος του κ.Παυλή) στα 130,00 το τόνο, με το πρόβλημα να γίνεται όλο και πιο έντονο.
Αμέσως μετά παρατήρησε ότι η κατάσταση με τα αδέσποτα «έχει ξεφύγει» και ζήτησε να αναρωτηθεί ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος πως αυξάνονται τα αδέσποτα. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι μας φέρνουν από αλλού κάτι που τους είχε επισημάνει σε περασμένο Δ.Σ. ο κ. Τσιαμούλος. Επίσης αναφέρθηκε στην πλέον αδικαιολόγητη καθυστέρηση της διαδικασίας δημοπράτησης για ενοικίαση ή αγορά οικοπέδου για την κατασκευή ενδιαίτηματος (Καταφύγιο Ζώων).
Τέλος, πρότεινε εγκατάσταση εξωτερικών απινιδωτών και παραχώρησε το χρόνο του στον κ. Νίκου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα ως γιατρός. Είπε ο κ. Νίκου ότι ο Δήμος μας (όπως και άλλοι Δήμοι) θα πρέπει να προμηθευτεί και εγκαταστήσει απινιδωτές σε χώρους άθλησης και άλλα σημεία συνάθροισης του κοινού.(πλατείες κλπ) Υπάρχει, μάλιστα, και η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υ4α\οικ 22.8.2007, σύμφωνα με την οποία η εγκατάσταση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στους προαναφερθέντες
πολυσύχναστους χώρους, είναι υποχρεωτική. O Αυτόματος Eξωτερικός Aπινιδωτής είναι μια συσκευή που έχει την ιδιότητα, αν εφαρμοστεί άμεσα στο θώρακα του ανθρώπου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή, αφού αναλύσει τον καρδιακό ρυθμό, με βάση ειδικό λογισμικό που διαθέτει, να αναγνωρίσει τις επικίνδυνες αρρυθμιολογικές καταστάσεις και να προβεί σε απινίδωση, επαναφέροντας τον καρδιακό ρυθμό. Με αυτό τον τρόπο η χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή αυξάνει θεαματικά την πιθανότητα επιβίωσης μετά από καρδιακή ανακοπή. Το δε κόστος για την προμήθεια 5 εξωτερικών απινιδωτών δεν ξεπερνά τις 7.500,00 περίπου.


Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA

Επίσκεψη κ. Νίκου Τσιαμούλου σε ψησταριές του Δήμου την Κυριακή του Πάσχα


Την Κυριακή του Πάσχα, ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» κ. Νίκος Τσιαμούλος πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε ψησταριές του Δήμου συνοδευόμενος από  τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκου και μέλη της παράταξης.
Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Τσιαμούλος αντάλλαξε ευχές με τους συμπολίτες μας  για Καλή Ανάσταση, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία αλλά και πρόοδο και ευημερία για τον τόπο μας.

Αναβίωση του Πασχαλινού εθίμου του «Καψίματος του Ιούδα» στην Τρίπολη


Το βράδυ την Κυριακής του Πάσχα, ο Σύλλογος Φιλικών «Η Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης διοργάνωσε το κάψιμο του Ιούδα, ένα ξεχωριστό έθιμο το οποίο αναβιώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ο κόσμος συνέρρεε από κάθε γωνιά της Τρίπολης για να παρακολουθήσει το έθιμο του καψίματος του ομοιώματος του Ιούδα, που σηματοδοτεί παράλληλα το τέλος της κάθαρσης της Μεγάλης Εβδομάδας. Η μαγική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε με πλήθος  πυροτεχνημάτων, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα στον ουρανό της πόλης μας.
Στο πασχαλινό γλέντι των «Φιλικών» ο πρόεδρος της Πανπροσφυγικής Ένωσης Αρκαδίας κ. Τσιαμούλος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης περιποιήθηκαν όλους τους παρευρισκομένους προσφέροντάς τους τον παραδοσιακό οβελία, κόκκινα αυγά, κουλούρια καθώς επίσης και άφθονο κρασί.
Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να δοθούν στους κατοίκους της περιοχής των «Φιλικών» οι οποίοι στήριξαν και αγκάλιασαν την εκδήλωση καθώς επίσης και  στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία με τη συνδρομή της βοήθησε τα μέγιστα στην ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Δείτε αναλυτικά εδώ.

16 Μαΐ 2016

Ευχές για καλή επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις


Καλή Επιτυχία στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Ευχόμαστε να δικαιωθούν οι κόποι τους και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Ευχές πολλές και στις οικογένειες των μαθητών που είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν, όπως και στο εκπαιδευτικό προσωπικό που δίνουν το δικό τους αγώνα για την σωστή προετοιμασία των παιδιών αλλά και των εξετάσεων.


Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA

11 Μαΐ 2016

Ραδιοφωνική συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, και στο σταθμό ARCADIA 938


Την Μ. Πέμπτη 28-04-2016 ο επικεφαλής της παράταξης “ Tρίπολη – Aλλάζουμε τα Δεδομένα “ Νίκος Τσιαμούλος, παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, και στο σταθμό ARCADIA 938.

Δείτε αναλυτικά εδώ.

Καλό Πάσχα


Η εβδομάδα των Παθών οδηγεί πάντα στην Ανάσταση. Δικός μας οδηγός η πίστη σε ένα καλύτερο αύριο.
Καλό Πάσχα!

Το κάψιμο του Ιούδα


Την Κυριακή το βράδυ, ανήμερα του Πάσχα στις 08:30 το βράδυ, σας περιμένουμε στην ψησταριά μας, στην Πλατεία Φιλικών, με ζωντανή ορχήστρα, πασχαλινά εδέσματα και πολύ χορό. Επίσης μετά από 4 χρόνια θα αναβιώσουμε πάλι το έθιμο με το «Κάψιμο του Ιούδα» και πολλά πυροτεχνήματα.
Σας περιμένουμε όλους να γλεντήσουμε μαζί το φετινό Πάσχα.

Ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και Ασέβεια


Είναι γεγονός ότι ένα από τα χαρακτηριστικά του κ Κακλαμάνου είναι η αμετροέπεια. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις 22ας Μαρτίου 2016 προστέθηκε και η ασέβεια!
Ασέβεια προς ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθώς και στο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που ο ίδιος έφερε προς ψήφιση και φρόντισε να το κάνει κουρελόχαρτο σε μία νύχτα..
Αυτό που έγινε στη συνεδρίαση είναι σενάριο κωμικής ταινίας:
Πρώτα ο κωμικός ήρωας παρουσιάζει τον Κανονισμό Λειτουργίας και αμέσως μετά τον παραβιάζει σαν να μην υπάρχει!
Κύριε Κακλαμάνο πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι είστε πάνω απ όλα  εκπρόσωπος του Δήμου που εξ ορισμού είναι  συνυφασμένος με τη λέξη Δημοκρατία και όχι με άλλα καθεστώτα περασμένων δεκαετιών.  Βέβαια, ως ο πιστότερος αυλικός του κ Παυλή φροντίζετε να φέρνετε σε πέρας πολύ ικανοποιητικά την εντολή του που δεν είναι άλλη από τη φίμωση κάθε αντιπολιτευτικής φωνής.
Ο Δήμος Τρίπολης δεν είναι τριτοκοσμικό τσιφλίκι που ασκούν εξουσία οι φύλαρχοι αλλά Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης που λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Επιτέλους πρέπει να καταλάβετε πως  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι θέση υπευθυνότητας και σοβαρότητας, περγαμηνές που παρά τα 40 χρόνια εκπροσώπησης στο Δήμο δεν καταφέρατε να  αποκτήσετε. Το λιγότερο που οφείλετε σε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να ζητήσετε μια συγνώμη για την χθεσινή σας ασέβεια. Αν και η  ευθιξία του  πραγματικού πολιτικού άνδρα θα του επεδείκνυε μέχρι και την παραίτηση από το αξίωμα που κατέχει. Αλλά δυστυχώς παραλείψαμε ότι τα 40 χρόνια που εκπροσωπείται στο Δήμο ο Κος Κακλαμάνος και που είναι όλα συνδεδεμένα με παλαιοκομματικές και φθαρμένες αντιλήψεις δεν του επιτρέπουν τέτοιου  είδους  ευαισθησίες.
Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
SOCIAL MEDIA ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.

Η ανικανότητα και η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής οδηγεί το Δήμο σε τέλμα


Ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» κ. Νίκος Τσιαμούλος, την Παρασκευή 11 Μαρτίου παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στο γραφείο της παράταξης.
Άσκησε έντονη κριτική σε μια σειρά από θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας πως η πόλη μας να έχει επέλθει σε τέλμα εξαιτίας της ανυπαρξίας και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής.
Δείτε αναλυτικά εδώ.

Τεχνική Πρόταση για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στο Δήμο Τρίπολης


Η Δημοτική Παράταξη «Τρίπολη – αλλάζουμε τα δεδομένα» σας προσκαλεί στην επίσημη παρουσίαση της πρότασης της με θέμα:
Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στο Δήμο Τρίπολης.
Η παρούσα πρόσκληση είναι αυστηρώς προσωπική και αφορά αποκλειστικά όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ένα έως δύο άτομα το κάθε μέσο) και  εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
Δείτε αναλυτικά εδώ.

Διαβούλευση για την διοργάνωση του νέου θεσμού της “Λευκής Νύχτας” στην πόλη της Τρίπολης με παραγωγικούς φορείς


Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του επικεφαλής της παράταξης “ Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα ” Νίκου Τσιαμούλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των παραγωγικών φορέων με Ομάδες Εργασίας της παράταξης και με θέμα τη διοργάνωση του νέου θεσμού “Λευκής Νύχτας” στον Δήμο Τρίπολης.
Ο Νίκος Τσιαμούλος ενημέρωσε τους παραγωγικούς φορείς για τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις της παράταξης και ακολούθησαν τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν για το θέμα οι:
1) Κώστας Μαρινάκος ( Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας )
2) Παναγιώτης Μαντάς ( Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου )
3) Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος ( Πρόεδρος ΟΕΒΑ )
4) Ιωάννης Τερζής ( Πρόεδρος Ζαχαροπλαστών Αρκαδίας )
5) Νίκος Σκουντριάνος ( Πρόεδρος Συλλόγου Εστιατόρων Αρκαδίας )
6) Σωτήριος Πετρόπουλος ( Μέλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας )
 Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις του συνόλου των παρευρισκομένων. Το κλίμα υπήρξε πολύ θετικό για την άμεση προώθηση και διοργάνωση του νέου θεσμού της “Λευκής Νύχτας” και συμφωνήθηκε ομόφωνα οι φορείς να συνεδριάσουν με τα Διοικητικά τους Συμβούλια ώστε να πάρουν την αντίστοιχη απόφαση για την άμεση και την δυνατόν καλύτερη διοργάνωση. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε στις αρχές Απριλίου, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο για τη διοργάνωση της “Λευκής Νύχτας” από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το οποίο θα αποσταλεί για έγκριση αρχικά στο Δήμο Τρίπολης.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
SOCIAL MEDIA ΚΑΙ Μ. 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Δείτε αναλυτικά εδώ.