28 Μαΐ 2015

Συνέντευξη Νίκου Τσιαμούλου σχετικά με τη δημιουργία ομάδων εργασίας από την παράταξη "Τρίπολη - Αλλάζουμε τα δεδομένα"





ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Δήμος μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις. Οι προκλήσεις αυτές αντιμετωπίζονται μόνο με συλλογικές προσπάθειες. Άλλωστε η δύναμη της συλλογικότητας είναι αυτή που λύνει προβλήματα, δίνει λύσεις και φέρνει αποτελέσματα.

 Στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαϊου, η παράταξη "Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα" παρουσίασε στο πρόγραμμά της μία ολοκληρωμένη σειρά προτάσεων για το Δήμο. Ξεχωριστή σημασία είχαν οι ομάδες εργασίας που έφερναν μία μεγάλη καινοτομία. Ήταν ανοικτές σε όλη την κοινωνία, σε συμπολίτες μας κάθε ηλικίας, με νέες ιδέες που θα ήθελαν να προσφέρουν γνώση και εμπειρία για να πάει μπροστά ο τόπος μας. 

 Με εφόδιο την εμπιστοσύνη που μας έδωσαν οι πολίτες, η παράταξη "Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα" πιστή στο πρόγραμμά της προχώρησε στη δημιουργία των πρώτων ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που καλύπτουν τους κύριους τομείς δράσης του Δήμου Τρίπολης. Η παράταξή μας σπάει το φράγμα των τετριμμένων – όπως η απλή και εικονική καταγραφή υποψηφίων κάτω από βαρύγδουπα πόστα – και περνάει στον αγώνα του αυτονόητου κάνοντας την επανάσταση της, δηλαδή της σκληρής δουλειάς και των φρέσκων ιδεών όχι μόνο από υποψηφίους αλλά και από απλούς πολίτες που θέλουν να δώσουν ελπίδα και πνοή στο Δήμο μας.

  Άλλωστε είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι για όλους τους πολίτες του Δήμου μας αλλά και για όλα τα χωριά μας, χρειάζεται αποτελεσματική, λειτουργική, γεμάτη όραμα αντιπολίτευση, που θα αναδείξει όλα τα προβλήματα, που θα φέρει στο φως και θα υπερασπίζεται κάθε πτυχή του δημόσιου βίου της πόλης μας.

  Πριν ανακοινώσω τις ομάδες εργασίας θέλω να σταθώ ιδιαιτέρως σε δύο κρίσιμες κατηγορίες, απαραίτητες για την λειτουργία των ομάδων εργασίας:

  1. Νομικοί Σύμβουλοι της παράταξης είναι οι :
       Α) Παρασκευοπούλου-Καλασιούντα Βασιλική
       Β) Καπόγιαννης Γεώργιος
       Γ) Τσιάτα Μαρία

  2. Υπεύθυνοι για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) και social media είναι οι :
       A) Σταματόπουλος Φώτης
       Β) Πισπιρίγκος Δημοσθένης
       Γ) Σαλτερής Αναστάσιος
       Δ) Σταυρόπουλος Κώστας

 Έξι λοιπόν, οι ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που αποτελούν το «βασικό όχημα μας» για την ώθηση του Δήμου στο Μέλλον και την «Αλλαγή των Δεδομένων». 

 Συγκεκριμένα:

1.      Ομάδα Εργασίας   ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσιαμούλος Νίκος , Μιχαλόπουλος Κώστας , Φλέσουρας Ιωάννης , Γαργαλιώνης Νίκος , Ηλιόπουλος Δημήτριος , Μαντάς Παναγιώτης , Ζάβος Δημήτριος , Παζιούρος Κώστας , Βαρβατσούλης Νίκος , Γαργαλιώνης Δημήτριος , Κολοκούσης Κώστας , Σταματοπούλου Αφροδίτη , Πιτερός Νίκος , Μπουρτσουκλής Ιωάννης , Νικολόπουλος Κυριάκος  Κουλαρμάνης Παναγιώτης , Βρεττός Γεώργιος και Παπαχαραλάμπους-Λιαροπούλου Δήμητρα.

2.      Ομάδα Εργασίας ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Μαρκόπουλος Γεώργιος , Σκιπητάρης Βασίλειος , Τσαντήλα Μαρία , Μαλλίρης Κώστας , Παπαιωάννου Κώστας , Παναγόπουλος Νίκος , Αρτόπουλος Τρύφωνας , Καλομιτσίνης Παναγιώτης , Σιακωτός Σταύρος , Αρβανιτόπουλος Νίκος , Κωτσιορίμπας Γεώργιος , Φωτόπουλος Δημήτριος , Βουτυρίτσας Κώστας , Τρυφωνόπουλος Βασίλειος , Μπισμπίκος Ευάγγελος , Ορφανός Δημήτριος , Γιαννίκος Δικαίος , Κάτρης Παναγιώτης , Καραλής Νίκος , Ζούρας Κώστας , Κυριακούλης Ανδρέας , Μπουτζιουβής Παρασκευάς , Πεθεριώτης Παναγιώτης και Παπαϊωάννου Γεώργιος. ( Κάθε υποψήφιος/α στις τοπικές κοινότητες που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του Μαΐου 2014  είναι υπεύθυνοι και  εκπρόσωποι της παράταξης.)

3.      Ομάδα Εργασίας   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΑΙΔΕΙΑ

Καρνέζης Χρήστος , Δελή Ευσταθία , Νικητάκου Μαρία , Καρύγιαννης Νίκος , Βέρρος Γεώργιος , Ρέβελου-Θεοδωροπούλου Χριστίνα , Πρωτοπαπαδάκη-Σωτηροπούλου Ελπίδα , Τσιαμούλος Νίκος και Καρναβέζος Αθανάσιος.

4.      Ομάδα Εργασίας   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νίκου Παρασκευάς , Παπούλιας Ευάγγελος , Γεννιάς Χρήστος , Ζαχαρόπουλος Αλέξιος , Τρυφωνόπουλος Ευθύμιος , Μελούδης Θεόδωρος , Σωτηρόπουλος Γεώργιος , Βάκρος Γεράσιμος , Κολλιόπουλος Πέτρος , Παρασκευοπούλου-Καλασιούντα  Βασιλική και Τριάντου Γεωργία.

5.      Ομάδα Εργασίας   ΠΡΟΝΟΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Καρνέζης Αριστείδης , Μπίλλα Εφταλία , Δημήτρουλα Ελεάννα , Τυροβολά Αικατερίνη , Παγκράτη Μαλεβή , Περδίου Αγγελική , Καγιάννη-Τσαμούλου Αγγελική , Νίκου Παρασκευάς , Καμπούρος Κωνσταντίνος , Κωνσταντοπούλου Βασιλική , Οικονομοπούλου Χριστίνα και Κωτσιοπούλου Χριστίνα.

6.      Ομάδα Εργασίας   ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Μπουρνάς Αθανάσιος , Σκουρέλος Γεώργιος , Παπαγεωργίου Κώστας , Λαγομιτζής Νίκος , Τζόρβας Νίκος , Φατούρος Χαράλαμπος , Φράγκος Ανδρέας , Καμπέρης Αλέξανδρος , Μεγρέμης Νίκος , Δελφάκης Ιωάννης , Βασιλόπουλος Βασίλειος , Οικονομόπουλος Παναγιώτης , Τσιώλη Χριστίνα , Κοντοράβδης Νίκος και Νασιάκος Νίκος.

  Θα επαναλάβω  πως αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αν θέλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα και να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο, οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις. Όλοι μαζί σε καθημερινή βάση θα δίνουμε τη μάχη για να φέρουμε κοντά μας όλες και όλους εκείνους, νέους στο μυαλό και στην καρδιά, που θέλουν να δουν τον τόπο μας να κάνει ένα βήμα μπροστά.

ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA

25 Μαΐ 2015

Συνέντευξη Νίκου Τσιαμούλου στον ARCADIA 93,8

Συνέντευξη παραχώρησε την Πέμπτη 20-05-2015 ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΠΟΛΗ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ» Νίκος Τσιαμούλος, στον ARCADIA 93.8 σχετικά με θέματα που αφορούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο της 19-05-2015.

Δείτε αναλυτικά εδώ.

21 Μαΐ 2015

Απάντηση Νίκου Τσιαμούλου στο Δ.Σ. της 19ης Μαΐου στον κ. Κούρο


Ο κύριος Κούρος επέλεξε να αναφερθεί σε μένα προσωπικά την ημέρα που απουσίαζα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι φαίνεται ότι είναι πιο εύκολο σε αυτόν, να αναφέρεται σε απόντες, να σκιαμαχεί με απόντες και να κατηγορεί απόντες. Όπως όλοι θα παρατηρήσατε δεν τον ενόχλησα καθόλου.(έκανε συνεντεύξεις σχεδόν παντού-πήγε σε όλους τους καφενέδες κ.α. υψηλού επιπέδου πολιτική). Κε Πρόεδρε αυτό για μένα είναι ζήτημα πολιτικής ηθικής τάξεως. Ίσως γιατί ο ίδιος είναι ουσιαστικά απών και προσπαθεί με μη θεσμικά μέσα να δικαιολογήσει την παρουσία του εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζω λοιπόν ότι ο κύριος Κούρος χρειάζεται μαθήματα δημοκρατίας. Προφανώς, όλα αυτά τα χρόνια στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου παρόλο που καμαρώνει ότι αυτός διαθέτει εμπειρία και όλοι οι άλλοι είναι άπειροι, γιατί φαίνεται ζούμε σε άλλη κοινωνία,  δεν έχει διδαχθεί τίποτα. Δεν έχει διδαχθεί ούτε την πολιτική δεοντολογία και ορθότητα, αλλά ούτε και τα βασικά.
Γιατί αγνοεί ότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκονται εδώ για να υπηρετούν τη νομιμότητα, το σύνταγμα και τους κανόνες λειτουργίας της πολιτείας. Ο Δήμος δεν είναι ούτε επιχείρηση, ούτε μαγαζί, ούτε προσωπική περιουσία κανενός και νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Ο ρόλος σας Κε Κούρο δεν είναι να εκφέρετε τις προσωπικές  ή οικογενειακές σας απόψεις όπως δηλώσατε. Για αυτές έχετε άφθονο χρόνο να τις εκθέσετε στα καφενεία ή όπου αλλού συχνάζετε.
Οφείλει λοιπόν ο Κος Κούρος να σέβεται τη νομοθεσία και τις δικαστικές αποφάσεις κάτι το οποίο το έχει ξεχάσει πολλά χρόνια όταν με επιμονή ο ίδιος αλλά και μέλη της παράταξης που ανήκει και κάποιοι που δεν είναι σήμερα μέλη του Δ.Σ.  και τώρα και στο παρελθόν προτείνουν να ανοίξει το Πλάτωμα.(Ώστε να ρίξουν ευθύνη σε όλους αυτούς που νομίμως το έκλεισαν όταν ο ίδιος ως Αντιδήμαρχος και πολλοί άλλοι δημιουργούσαν το πρόβλημα βολεμένοι στην παρανομία χωρίς να αξιοποιούν Ευρωπαϊκά  προγράμματα και θάβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί και πάνω από όλα χωρίς να προτείνουν καμία λύση-ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ). Δυστυχώς, ο Κος Κούρος είναι που έχει στήσει την πολιτική του καριέρα γύρω από το παράνομο άνοιγμα ενός υπερκορεσμένου ΧΑΔΑ που ακόμα και όλες οι υπηρεσίες δεν το επιτρέπουν. Κατά την προσωπική μου άποψη θα έπρεπε να απολογηθεί, να ζητήσει συγγνώμη, να κάνει κάποια πρόταση αν έχει για τα σκουπίδια και όχι να ζητά το λόγο και να κρίνει τους πάντες στο τι είπανε τα ΜΜΕ ή αν θίχτηκε ο γιός του που κατά τα άλλα είναι εξαίρετος νέος. Δεν θα έπρεπε να απασχολούν το Δ.Σ. Κε Πρόεδρε τέτοια ζητήματα οικογενειακών προβληματισμών (που κανέναν δεν ενδιαφέρουν) , ειδικά σε αυτούς που έχουν δημόσιο λόγο και κρίνονται. Υπάρχουν πολλοί σοβαρότερα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Και επανέρχομαι στο σεβασμό της νομοθεσίας και των δικαστικών αποφάσεων. Αυτό αποτελεί την ύλη της πρώτης σελίδας του μαθήματος της πολιτικής αγωγής στο Λύκειο αλλά αποτελεί άγνωστη λέξη για τον κύριο Κούρο, που φαίνεται να βρίσκεται σε άλλο κόσμο. Δυστυχώς όμως η χώρα αυτή και η πόλη αυτή δεν είναι άλλος κόσμος ούτε μπανανία, και δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει.
Από την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, δεν προκύπτει το πώς εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Θα τον πληροφορήσω λοιπόν για το εξής: Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή σέβομαι τη σοβαρότητα του θεσμού, το κύρος της Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες που με έστειλαν εδώ, προσέρχομαι με τεκμήρια και στοιχεία. Έχω πάντα μαζί μου τη νομοθεσία και δικαστικές αποφάσεις που αποτελούν την υποχρεωτική πυξίδα της δράσης μας και όχι έγγραφα κανενός ιδιώτη. Πολλές φορές έχουμε συζητήσει για τα σκουπίδια και κάθε συνάδερφος έρχεται με τα χαρτιά του και τα στοιχεία του. Εμένα Κε Κούρο σε τέτοιες συνεδριάσεις που αφορούν τα σκουπίδια, δεν με παίρνουν τηλέφωνο ιδιοκτήτες άλλων γουβών στο Πλάτωμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ούτε έχω στα χαρτιά μου τοπογραφικό της συγκεκριμένης περιοχής με αποτυπωμένες παρανομίες επάνω του. Έχω στο φάκελό μου  3 δικαστικές αποφάσεις, 4 νομολογίες του κράτους, 8 αποφάσεις Δ.Σ.-ΦΟΔΣΑ-ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ και άλλες 15 αποφάσεις δημοσίων υπηρεσιών που σας έχω καλέσει 2 φορές είτε στο γραφείο μου είτε όπου θέλετε να σας τις δείξω και αρνείστε. Αρνείστε μάλλον την νομιμότητα αλλά και την ίδια την πραγματικότητα. Αυτό μάθατε να κάνετε πάντα και γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Κλείνοντας, αν εσείς ο ίδιος νιώθετε ότι εξυπηρετείτε συμφέροντα δεν χρειάζεται όπως ζητήσατε να σας διώξει κανείς. Μπορείτε και να παραιτηθείτε αν έχετε φυσικά την ευθιξία.
Δείτε αναλυτικά εδώ.

15 Μαΐ 2015

Συνέντευξη Νίκου Τσιαμούλου στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης


 Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενήθηκε σήμερα Παρασκευή, ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΠΟΛΗ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ» Νίκος Τσιαμούλος. Τα θέματα που ανέπτυξε αφορούσαν την πρόταση της παράταξης για μείωση των αντικειμενικών αξιών στα χωριά και σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης. Ενημέρωσε για το υπόλοιπο χρημάτων-διαθέσιμων πόρων για την κατασκευή βασικών κοινόχρηστων έργων υποδομής που αφορούν τις οικοπεδικές εκτάσεις στις πράξεις εφαρμογής των νέων Σχεδίων Πόλεως και ρώτησε δημοσίως τη Δημοτική Αρχή τι υπόλοιπο χρημάτων υπάρχει στους αντίστοιχους κωδικούς που έχουν πληρώσει εδώ και πολλά χρόνια οι συμπολίτες μας που τους αφορά.
Έθεσε ζήτημα για τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας παλαιών ετών και τι έχουν γίνει τα χρήματα των συμπολιτών, όπου θα μπορούσαμε με αυτά να έχουμε την καλύτερη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ενημέρωσε για τις φορολογικές δηλώσεις σχετικά με το άνοιγμα της εφαρμογής της Γ.Γ.Δ.Ε. και τέλος, αναφέρθηκε και στη αλλοπρόσαλλη στάση που κρατούν ορισμένες δημοτικές παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δείτε αναλυτικά εδώ.

Ερώτηση της παράταξής μας για την εισφορά σε χρήμα και υπόλοιπο χρημάτων – διαθέσιμων πόρων για την κατασκευή βασικών κοινόχρηστων έργων υποδομής


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 08 Μαΐου 2015 η παράταξή μας έθεσε μία ερώτηση στο Δήμαρχο προσωπικά. Η ερώτηση αφορούσε τι πρόκειται να κάνει η Διοίκηση του Δήμου όσον αφορά α) το υπόλοιπο χρημάτων-διαθέσιμων πόρων για την κατασκευή βασικών κοινόχρηστων έργων υποδομής που αφορούν τις οικοπεδικές εκτάσεις στις πράξεις εφαρμογής των νέων Σχεδίων Πόλεως και β) τι υπόλοιπο χρημάτων υπάρχει στους αντίστοιχους κωδικούς που έχουν πληρώσει εδώ και πολλά χρόνια οι συμπολίτες μας που τους αφορά;
Σύμφωνα με την παρ. 1, αρ. 9, του Ν. 1337/1983, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που περιλαμβάνονται σε περιοχές ένταξης και επέκτασης κατά το αρ. 1 του Ν. 1337/1983 και διατηρούνται ή διαμορφώνονται σε νέα ακίνητα, συμμετέχουν με καταβολή χρηματικής εισφοράς στην αντιμετώπιση της δαπάνης για την κατασκευή των βασικών κοινόχρηστων πολεοδομικών έργων.
Σύμφωνα δε με την παρ. 3, του ίδιου άρθρου, όπως επαναριθμήθηκε με την παρ. 4α, αρ. 25 του Ν. 2508/1997, η εισφορά αυτή βεβαιώνεται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία στο αρμόδιο Δημόσιο Ταμείο (Γραφείο Παρακαταθηκών) που εξυπηρετεί το δήμο ή την κοινότητα, ενώ για τους δήμους που έχουν δική τους ταμειακή υπηρεσία η παραπάνω εισφορά βεβαιώνεται απ” ευθείας στην υπηρεσία αυτή, μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής. Η εισφορά αυτή εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί εισπράξεως δημόσιων εσόδων, ως έσοδο του οικείου δήμου ή κοινότητας και αποδίδεται σ” αυτούς κατά μήνα. Το ποσό της εισφοράς αυτής διατίθεται από τους οικείους ΟΤΑ για την εκτέλεση των βασικών χαρακτηριστικών πολεοδομικών έργων, είτε από τον ίδιο είτε από τον εξουσιοδοτημένο από αυτόν φορέα καθώς και για την εκπόνηση πολεοδομικών μελετών και μελετών πράξεων εφαρμογής. Κάθε διάθεση της εισφοράς αυτής για άλλο σκοπό είναι άκυρη.
Για όσα ακίνητα εντάσσονται σε σχέδιο πόλης μετά την 24.12.2014, οι ως άνω  διατάξεις τροποποιούνται με το Ν. 4315/2014, ωστόσο η κεντρική ιδέα της εισφοράς σε χρήμα παραμένει η ιδία. Σύμφωνα με την παρ. 1, αρ. 2 του ανωτέρω Νόμου, η εισφορά αυτή βεβαιώνεται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης στο κατάστημα της Φορολογικής Διοίκησης που εξυπηρετεί το δήμο, ενώ για τους δήμους που έχουν δική τους ταμειακή υπηρεσία η παραπάνω εισφορά βεβαιώνεται απευθείας στην υπηρεσία αυτή, μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής. Η εισφορά αυτή εισπράττεται, σύμφωνα με τις διατάξεις περί εισπράξεως δημόσιων εσόδων, ως έσοδο του οικείου δήμου και αποδίδεται σε αυτούς κατά μήνα. Τα ανωτέρω ισχύουν αποκλειστικά για την οφειλόμενη εισφορά σε χρήμα και όχι για τυχόν μετατροπές εισφοράς γης σε χρήμα ή προσκυρώσεις. Το ποσό της εισφοράς αυτής διατίθεται από τους οικείους Ο.Τ.Α. για την κατασκευή, εντός της περιοχής μελέτης, των βασικών κοινόχρηστων έργων υποδομής, όπως οδικό δίκτυο και δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, είτε από τον ίδιο είτε από εξουσιοδοτημένο από αυτόν φορέα, καθώς και για την εκπόνηση μελετών πολεοδόμησης, πράξεων εφαρμογής και ρυμοτομικών σχεδίων εφαρμογής. Κάθε διάθεση της εισφοράς αυτής για άλλο σκοπό είναι άκυρη και η παράβαση αυτής αποτελεί παράβαση καθήκοντος κατά το άρθρο 259 του ΠΚ για όλους τους εμπλεκομένους.
Βάσει της παρ. 1, αρ. 21, του Ν. 2508/1997, ορίζεται επίσης πως οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, τα οποία περιλαμβάνονται σε πολεοδομούμενες για πρώτη φορά περιοχές και τα οποία διατηρούνται ή διαμορφώνονται σε νέα ακίνητα, συμμετέχουν με καταβολή χρηματικής εισφοράς στην αντιμετώπιση της δαπάνης για την κατασκευή των βασικών κοινόχρηστων πολεοδομικών έργων.
Όσον αφορά τους διαθέσιμους πόρους που απαιτούνται για την εκτέλεση των βασικών κοινόχρηστων πολεοδομικών έργων υποδομής των περιοχών επεκτάσεων (δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ.), το αρ. 14, του Ν. 1337/1983 ορίζει πως ο Δήμος ή η Κοινότητα θα πρέπει να είναι σε θέση να διαθέσει τους πόρους που καλύπτουν το 30% τουλάχιστον της δαπάνης χωρίς να περιλαμβάνεται στο ποσοστό αυτό η εισφορά σε χρήμα. Μετά την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης το Δημόσιο εξασφαλίζει στον αντίστοιχο Δήμο ή Κοινότητα τη χρηματοδότηση του 30% της δαπάνης των έργων της προηγουμένης παραγράφου μέσα στα πλαίσια της δημοσιονομικής και χρηματοδοτικής ικανότητας του κάθε έτους. Ο τρόπος και οι όροι της χρηματοδότησης εγκρίνονται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Με όμοια απόφαση και μέσα στα πλαίσια των παραπάνω δυνατοτήτων μπορεί να εγκριθεί η ανάληψη από μέρους του Δημοσίου της καταβολής του χρηματοδοτικού κόστους και η παροχή εγγύησης του Δημοσίου σε περίπτωση που η χρηματοδότηση θα γίνει με μορφή δανεισμού.
   Έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας τις υποδομές που δικαιούνται και από του νόμου τις παροχές που διασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα στη ζωής τους, σε κάτι που έχουν και οι ίδιοι χρηματικά και περιουσιακά συμβάλλει. Η ερώτηση αυτή πρέπει να απαντηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αν χρειαστεί να συζητηθεί σε τακτικό θέμα.
ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πρόταση της παράταξής μας για μείωση αντικειμενικών αξιών στα χωριά και σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 08 Μαΐου 2015 η παράταξή μας έθεσε μία πρόταση-ερώτηση στους Δημοτικούς Συμβούλους, στο Προεδρείο και στο Δήμαρχο προσωπικά. Η ερώτηση αφορούσε τι πρόκειται να κάνει η Διοίκηση του Δήμου όσον αφορά τις νέες αντικειμενικές τιμές της εφορίας για τα ακίνητα, που υπολογίζεται να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Ιουνίου και να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου. Πάνω στις νέες αναπροσαρμοσμένες τιμές θα υπολογιστεί και ο φόρος ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν από το φθινόπωρο περίπου 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.
Πρόταση της παράταξής μας ήταν να δημιουργηθεί άμεσα μία επιτροπή από το οικονομικό επιτελείο του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να διορθωθούν οι αντικειμενικές αξίες σε πολλά χωριά του Δήμου μας που είναι ιδιαίτερα υψηλές και να αποκατασταθούν οι αδικίες ακόμα και μέσα στην πόλη.
Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας στέλνοντας μία εμπεριστατωμένη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άμεσα με τις νέες αντικειμενικές αξίες του Δήμου μας όπου υπάρχει αδικία και είναι αδικαιολογήτως υψηλές. Η πρόταση αυτή πρέπει να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο σε τακτικό θέμα και η απόφαση αυτή να σταλεί στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να φέρουν τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

4 Μαΐ 2015

Συνέντευξη Νίκου Τσιαμούλου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του TV SUPER

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΠΟΛΗ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ»  Τσιαμούλος Νίκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV SUPER στις 30-04-2015.

Δείτε αναλυτικά εδώ.

Συγχαρητήρια επιστολή στην ομάδα μπάσκετ του Αρκαδικού και στους αθλητές του Tae Kwon Do

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους παίχτες, τους προπονητές και τη διοίκηση του Σ.Ε.Φ. ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στην Α1.
Η ιστορική επιτυχία της ομάδας της πόλης μας, θα δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να απολαμβάνουμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου στην Τρίπολη και αναμφίβολα θα κάνει ακόμη περισσότερο γνωστή την πόλη μας, σε όλο το Πανελλήνιο.
Πέρα από την κυριαρχία του στο παρκέ, ο Αρκαδικός έδωσε και μια άλλη αισιόδοξη εικόνα για το πως πρέπει να είναι ο αθλητισμός, με το γεμάτο από  φιλάθλους όλων των ηλικιών κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ., να χειροκροτούν την ομάδα τους αλλά και τον αντίπαλο.
Η άνοδος  του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ στην κορυφαία εθνική κατηγορία, οι επιτυχίες στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών – Εφήβων/Νεανίδων του Παναγιώτη Κοκκάλα, της Ιωάννας Κωστοπούλου και των άλλων αθλητών στο άθλημα του Ταε Κβο Ντο  αλλά και οι πρόσφατες επιτυχίες του  ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ F.C., αποδεικνύουν  ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά με σκληρή και μεθοδική δουλειά μπορούν να επιτυγχάνονται όλοι οι στόχοι, όσο δύσκολοι μπορούν να φαντάζουν στο ξεκίνημα.
Χρέος όλων μας είναι να βοηθήσουμε τον Αρκαδικό, τον Αστέρα Τρίπολης και όλα τα Αθλητικά Σωματεία της πόλης μας, ώστε την επόμενη αγωνιστική περίοδο  να έχουν μια αξιόλογη παρουσία στα Ελληνικά – Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και να πρωταγωνιστούν.
ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ