14 Σεπ 2013

Παρών στις εκδηλώσεις των χωριών του Δήμου Τρίπολης ο Νίκος Τσιαμούλος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις των χωριών του Δήμου Τρίπολης!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν φέτος το καλοκαίρι οι εκδηλώσεις – πανηγύρια στα χωριά της Αρκαδίας.
Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών συνέβαλαν δημιουργικά σε αυτό καθώς με το μεράκι και την αγάπη για τον τόπο τους δημιούργησαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι εκδηλώσεις τοπικών προϊόντων και τα πανηγύρια, στα οποία παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης Νίκος Τσιαμούλος, ήταν μια ευκαιρία για επικοινωνία με τον κόσμο και το διοικητικό συμβούλιο του κάθε χωριού, ώστε να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα αλλά και να υπάρξει ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο Τρίπολης. Πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις που στόχο είχαν την επίλυση προβλημάτων, μελλοντικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγροτικές γιορτές έχουν ως στόχο την ανάδειξη των προϊόντων που παράγει ο κάθε τόπος αλλά και τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος τους. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εξαγωγή τέτοιων προϊόντων θα βοηθήσει σημαντικά την τοπική οικονομία και τους αγρότες που δουλεύουν στα χωράφια για να τα προϊόντα αυτά.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των πανηγυριών και των γιορτών των τοπικών μας προϊόντων και παράλληλα συνέβαλαν στην ανάδειξη της παράδοσης μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς..
Και του χρόνου με υγεία!

13 Σεπ 2013

Ευχές για καλή σχολική χρονια!

Ευχές για καλή σχολική χρονιά!

Η έναρξη και αυτής της σχολικής χρονιάς βρίσκει την Ελλάδα σε οικονομική κρίση με ιδιαίτερο αντίκτυπο στη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς να έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις πανελλαδικά.
Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να σταματήσει τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες των παιδιών από τη ζωή ούτε και τις διεκδικήσεις τους για ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι στόχος είναι να έχουμε ευπρεπή σχολεία, αναβαθμισμένη παιδεία, καθώς και εγκαταστάσεις που απαιτεί η πόλη μας, οι οποίες στηρίζουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την υγεία.
Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες υγεία, δύναμη, επιτυχίες, δημιουργικότητα και καλή σχολική χρονιά!
Καλή σχολική χρονιά και στους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς!

6 Σεπ 2013

Συνέντευξη Ν. Τσιαμούλου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4/9/13


Για θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Τετάρτη 4/9/2013) παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Νίκος Τσιαμούλος.

Το πρώτο αφορούσε την κανονιστική των πεζόδρομων και της πλατείας Πετρινού και ειδικότερα για την τελική απόφαση, δηλαδή την έκδοση ειδικής κάρτας των ταξί που θα τους επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο πεζοδρομημένο κέντρο με σκοπό να εξυπηρετούν άτομα που έχουν προβλήματα υγείας ή υπερήλικες. Την κανονιστική τη χαρακτήρισε μια κανονιστική όπως όλες, αλλά με κενά...
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της αφισοκόλλησης.
Ακόμα μίλησε και για το θέμα των απορριμμάτων για το οποίο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκε ότι σκουπίδια από άλλες περιοχές έρχονται στην Τρίπολη! " Δεν μου κάνει εντύπωση, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε" είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα κανενός να κάνει τον αστυνομικό και ότι θα έπρεπε η δημοτική αρχή να έχει επιληφθεί του θέματος.
Για τα ΚΑΠΗ είπε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση από την πρόεδρο για το τι μέλλει γενέσθαι και ότι έχουμε μείνει στο κενό.
Τέλος, αναφερόμενος σε πρόσωπα που τόσα χρόνια έχουν διοικήσει το δήμο Τρίπολης ή έχουν ασχοληθεί με τα κοινά είπε ότι έκρυβαν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, ασκώντας κοντόφθαλμη πολιτική, δεν κοιτούν την επόμενη μέρα, παρά προτιμούν να κάνουν προεκλογικές «άρπα – κόλλα» ενέργειες και μετά «ράβε-ξήλωνε», ό,τι δηλαδή γίνεται επί σειρά ετών σε αυτή τη χώρα...

Δείτε το βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=CaPbT_3gx88&feature=youtu.be 

4 Σεπ 2013

Εκδήλωση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας

Εκδήλωση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας

Εκδήλωση με σκοπό την απονομή αρκαδικού μαθητικού αριστείου σε μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου, την εισδοχή νέων μελών στο Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία», την απαγόρευση ειδικών συμβούλων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και την απονομή τιμητικών διακρίσεων πραγματοποιηθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο του δήμου Τρίπολης.
Τίτλο είχε «η επιστροφή του Αγαπήνορα». Η εκδήλωση περιελάμβανε και μουσικό πρόγραμμα.
Η διοργάνωση ήταν άψογη και αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο Σωτήρη Μπρέγιανο και το διοικητικό συμβούλιο για την πρωτοβουλία αυτή.

Συμμετοχή σε γιορτές τοπικών προϊόντων – άρτια η οργάνωση τους – ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα

Συμμετοχή σε γιορτές τοπικών προϊόντων – άρτια η οργάνωση τους – ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα

 Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες αγροτικές γιορτές στα χωριά της Αρκαδίας μας…
Στο Νεοχώρι Μαντινείας έλαβε χώρα για ακόμη μια χρονιά η γνωστή σε όλους «Γιορτή της Πατάτας» από τον πολιτιστικό σύλλογο του Νεοχωρίου.
Εδέσματα από πατάτα και κέφι μας χάρισαν οι Νεοχωρήτες! Συγχαρητήρια στο σύλλογο και σε όσους βοήθησαν στην διοργάνωση της γιορτής.
Για ακόμη μια χρονιά στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση για το λάδι. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, γι' αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον τοπικό σύλλογο.
Μεγάλη επιτυχία είχε και η γιορτή του κρασιού, στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού Μαντινείας.
Όλοι απολαύσαμε δωρεάν κρασί και εκλεκτούς μεζέδες και ο κόσμος ανήλθε στους 4.000!
Συγχαρητήρια στον τοπικό σύλλογο και στον πρόεδρο για την οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και σε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή.
Τέτοιες εκδηλώσεις είναι απαραίτητες για τον τόπο μας γιατί αναδεικνύουν τα τοπικά μας προϊόντα, για τα οποία θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την εξαγωγή τους, χάρις στην άριστη ποιότητά τους.