22 Μαρ 2013

Δεν έχει συζητηθεί ακόμα η πρόταση του Ν. Τσιαμούλου για δωρεάν ασύρματο internet – Θα προτιμηθεί η οικονομική επιβάρυνση του δήμου;

Άρνηση δημοτικής αρχής για δωρεάν ασύρματο internet – Προτιμούν την οικονομική επιβάρυνση του δήμου

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με τις αντιλήψεις και τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην προτεινόμενη δωρεά για την παροχή ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο.  Φοβάμαι ότι στην περίπτωση αυτή, δύο τινά συμβαίνουν:
Πρώτο ενδεχόμενο, να μην έχουν καταλάβει σε ποια εποχή ζούμε. Δεν αντιλαμβάνονται δηλαδή ότι βρισκόμαστε στην εποχή της πληροφοριακής επανάστασης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν αποτελεί απλώς δικαίωμα του κάθε πολίτη, αλλά απαραίτητη πλέον προϋπόθεση για την άσκηση δραστηριοτήτων, ακόμη και για την συνταγογράφηση από τους γιατρούς μας. Και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Αυτοδιοίκηση οφείλει να παίξει τον καθοριστικό της ρόλο, να διευκολύνει δηλαδή με κάθε τρόπο τη διάχυση αυτής της δυνατότητας για να φτάσει και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της, σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες.
Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να τους αρέσει να επιβαρύνουν τα δημοτικά οικονομικά. Να μην αποδέχονται την προσφορά γιατί θεωρούν ότι περισσεύουν χρήματα από το δημοτικό ταμείο και κάπου πρέπει να τα διαθέσουν, αφού προφανώς δεν ξέρουν τι να τα κάνουν. Ότι θέλουν να επιβαρύνουν τους πολίτες με δημοτικά τέλη για να κάνουν επί πληρωμή αυτό που θα μπορούσαμε να έχουμε δωρεάν. Μόνο που δεν λογάριασαν αυτό που θα έπρεπε να έχουν λογαριάσει, ότι ο λογαριασμός του δήμου δεν είναι δικός τους λογαριασμός και ότι στο τέλος θα δώσουν λογαριασμό. Ότι είναι λογαριασμός των πολιτών και καλό θα είναι να μην λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από τους δημότες τους οποίους οφείλουν να σέβονται, ιδίως στη συγκυρία που ζούμε σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να στερούν άλλα αγαθά από το δήμο προκειμένου να διαθέσουν χρήματα για κάτι που μπορούμε να έχουμε χωρίς δημόσια επιβάρυνση.
Θέλω να πιστεύω πως όποιο ενδεχόμενο και αν ισχύει, στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και η αίσθηση του δημοσίου συμφέροντος και θα αποδεχθούν την προσφορά αυτή. Πρέπει πλέον να μάθουμε να συνυπάρχουμε και να συνεργαζόμαστε με την κοινωνία και να δεχόμαστε αυτά που θέλει να προσφέρει, πάντα με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας και με απόλυτη προσήλωση στους κανόνες που θέτει το νομικό πλαίσιο.

21 Μαρ 2013

Αντιπαράθεση Ν. Τσιαμούλου – Ταλούμη για διαδικαστικό ζήτημα. Συζήτηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Αντιπαράθεση Ν. Τσιαμούλου – Ταλούμη για διαδικαστικό ζήτημα. Συζήτηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο πρόεδρος Κώστας Ταλούμης θέλησε να μην δώσει το λόγο στη μείζονα αντιπολίτευση, για το θέμα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δείτε το βίντεο, απόσπασμα από τη συνεδρίαση:
http://www.youtube.com/watch?v=FZR3Rgs5Jks&feature=player_embedded 

20 Μαρ 2013

Γιορτή της γουρουνοχαράς στο Άγαλι!

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΗΣ «ΤΟ ΑΓΑΛΙ» με σεβασμό στα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις του Τόπου μας, αναβίωσε για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος το έθιμο της «ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑΣ». Συγχαρητήρια στην πρόεδρο Κατερίνα Κουρή και στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για την οργάνωση της εκδήλωσης!
Με αφορμή την επίσκεψη μου εκεί ήρθα σε επάφή με τους κατοίκους του χωριού, με τους οποίους συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ακουλούθησε η γιορτή της γουρουνοχαράς και στη Βλαχέρνα!

Γιορτή της γουρουνοχαράς στο Άγαλι!
188800_10200821729368135_970243203_n 429671_435216416563212_1649948169_n 734078_10200821734528264_1010371257_n φωτογραφία(1)  φωτογραφία(4)

Καρναβάλι στο Κακούρι!

Καρναβάλι στο Κακούρι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά το καρναβάλι στο Κακούρι! Μεγάλη συμμετοχή και κυρίως διάθεση από τους ντόπιους να σατιρίσουν την επικαιρότητα και όλα αυτά που περνά ο ελληνικός λαός με την ψήφιση των μνημονίων…
Συγχαρητήρια στο σύλλογο για την διοργάνωση και στους ντόπιους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του τόπου τους με τόση όρεξη και χιούμορ!

φωτογραφία φωτογραφία(19) φωτογραφία(18) φωτογραφία(17) φωτογραφία(16) φωτογραφία(15) φωτογραφία(14) φωτογραφία(13) φωτογραφία(12) φωτογραφία(11) φωτογραφία(10) φωτογραφία(9) φωτογραφία(7) φωτογραφία(6) φωτογραφία(5)

11 Μαρ 2013

Τρίπολη, Πρωτεύουσα του Μοριά: »Να σταματήσει η κοροϊδία, να συνεργαστεί Περιφέρεια και Δήμος»

Τρίπολη, Πρωτεύουσα του Μοριά: »Να σταματήσει η κοροϊδία, να συνεργαστεί Περιφέρεια και Δήμος»

Φίλες, φίλοι
Συνδημότες & Συνδημότισσες

Το τελευταίο διάστημα όλοι μας ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στην πόλη της Τρίπολης και τα χωριά του Δήμου είναι πάνω από κάθε λογική. Η συσσώρευση των αποβλήτων εντός του αστικού ιστού εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την Δημόσια υγεία με την εκδήλωση επιδημικών  νόσων, με την εμφάνιση τρωκτικών, κ.λ.π. Τα απορρίμματα αποσυντίθονται και διασκορπίζονται από αδέσποτα ζώα, με κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών καθώς και κινδύνους για φραγή φρεατίων από τυχόν αλλαγή καιρικών φαινομένων με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμυρικά  φαινόμενα.
Έχει χαθεί πλέον κάθε λογική.  Είδαμε όλοι μ’ έκπληξη τον Δήμαρχο να περνά την πόρτα της Εισαγγελίας Τρίπολης για να διαμαρτυρηθεί και να δώσει το όποιο υπόμνημα για να αποποιηθεί τις ευθύνες του και να μεταθέσει σ’ άλλους τις δικές του αδυναμίες, την δική του ανικανότητα. Δύο χρόνια τώρα αντί να δρομολογήσει την λύση της εξεύρεσης χώρου για την διαχείριση των αποβλήτων, αντί να απολογηθεί αξιόπιστα σ’ όλους εσάς, από κατηγορούμενος θέλει και επιδιώκει να γίνει κατήγορος. Αντί ν’ αφήσει στην άκρη της όποιες σκοπιμότητες , τις όποιες δεύτερες σκέψεις έχει, αντί να αντιληφθεί και να σεβαστεί ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα ζήτημα που δεν χωρά την όποια κομματική και παραταξιακή ωφέλεια, αλλά είναι θέμα μείζονος  σημασίας και ότι δεν έχει δικαίωμα να διαφωνεί με την αντιπολίτευση, με την Περιφέρεια, με το κράτος και τις υπηρεσίες του, αλλά υποχρεούται να συνεργάζεται μαζί τους και να δρομολογεί λύσεις. Το ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης δεν αφορά τον πολίτη αλλά το πώς το πρόβλημα θα βρει την λύση του άμεσα. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ευθύνη όλων μας, είναι συνέργεια όλων των φορέων και πολιτών, αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται πρώτος εσύ να έχεις την πρόθεση, και να κάνεις εκείνες τις ενέργειες, όπως ο νόμος ορίζει ώστε να δρομολογηθεί η λύση της διαχείρισης αυτών.
Μέχρι σήμερα παρότι εδώ και ένα χρόνο έχει απολύτως συμφωνηθεί μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας να ακολουθήσουμε για τον μεσολαβούντα  χρόνο μέχρι την οριστική λύση με την δημιουργία του εργοστασίου με τον διαγωνισμό που η Περιφέρεια προχωρά, την ενδιάμεση λύση με ανακύκλωση, κομποστοποίηση και δεματοποίηση των ομογενών υπολειμμάτων κ.λ.π , δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα.
Δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα, ώστε σήμερα πλέον να βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν πριν ένα χρόνο. Δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια δημοσιοποίησης της μεθοδολογίας που έχει προκριθεί στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Η όποια προσπάθεια είχε ξεκινήσει για τον διαχωρισμό των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και λοιπά, έχασε στην διαδρομή του χρόνου την αξιοποίηση της, γιατί ανακυκλωμένα ή μη είχαν την ίδια τύχη διαχείρισης και ο πολίτης βλέποντας όλα αυτά δεν συνέχισε πλέον να ενδιαφέρεται και πολύ, ξέροντας ότι και να το κάνει όλα έχουν την ίδια αντιμετώπιση.
Δεν ασχολήθηκε καθόλου να βρει χώρο του Δημοσίου για την διαχείριση των απορριμμάτων όπως είχαμε συμφωνήσει, ώστε να απαλλάξει τους πολίτες και το Δήμο από ένα μισθωτικό κόστος αρκετά υψηλό από ενοικίαση χώρου που τελικά επέλεξε να κάνει με διάτρητες διαδικασίες.
Δεν έτρεξε γρήγορα, έστω επιλέγοντας και αυτή την πολιτική της μίσθωσης,  ώστε αξιόπιστα να βρεθεί το γήπεδο εκείνο που θα είχε τις προϋποθέσεις να πάρει περιβαλλοντική έγκριση και να αποδοθεί στον ΦΟΔΣΑ, ώστε να έρθει πλέον η Περιφέρεια και να χρηματοδοτήσει όλες εκείνες τις εγκαταστάσεις η μηχανήματα, για να λειτουργήσει η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση.
Όλα αυτά βέβαια υπό τη αίρεση ότι την διαχείριση θα την είχε ο ΦΟΔΣΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια όπου απαιτείτο, και όχι κάποιος ιδιώτης ή εταιρεία, ώστε να εξασφαλιστούν σημαντικά έσοδα από την διαχείριση για τον Δήμο, επιλύοντας ταυτόχρονα και το πρόβλημα της περιβαντολογικής επιβάρυνσης που έχουμε υποστεί μέχρι σήμερα και θα υποστούμε και στο μέλλον μέχρι να βρεθεί κάποια λύση.
Αντί όλων αυτών που αναφέρω παραπάνω ζήσαμε απίστευτες παλινωδίες περί ευθυνών, καθυστερήσεις σ’ όλα τα στάδια εξεύρεσης χώρου και νομιμοποίησης αυτού, τελευταία γίναμε μάρτυρες μιας ακυρωτικής απόφασης επιλογής χώρου στον Άγιο Κωνσταντίνο, δίπλα στο Αεροδρόμιο γιατί λέει η απόφαση επιλογής του χώρου κρίθηκε
αναιτιολόγητη καθ’ όσον δεν παραθέτει κανενός είδους αιτιολογία και ιδίως για το εάν για την προκείμενη μίσθωση τηρήθηκε διαδικασία δημοπρασίας. Δηλαδή ο Δήμος δεν αιτιολόγησε την επιλογή του χώρου αυτού και δεν έγινε δημοπρασία η κάτι άλλο. Η απόλυτη προχειρότητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Ξέροντας δε και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από πλευράς Γ.Ε.Α. και Γ.Ε.Ε.Θ.Α για την επιλογή των χώρου αυτού, ο Δήμος και σήμερα επιμένει   στην άποψη του αυτή.
Ο Νόμος ορίζει 12 – 13 χιλιόμετρα απόσταση από Αεροδρόμια. Δεν το γνωρίζαμε αυτό εξαρχής που κάναμε την επιλογή μας;
Η τοπική κοινωνία δεν έπρεπε να ρωτηθεί;
Αν δεν είμαστε ικανοί να πείσουμε τον κόσμο γι’ αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε τότε δεν αξίζει να ασχολούμαστε με τους θεσμούς.
Ο ισχυρισμός ότι η Περιφέρεια έδωσε την έγκρισή της περιβαντολογικά σ’ αυτό το οικόπεδο, δεν απαλλάσσει τον Δήμο από την διαδικασία επιλογής του χώρου αυτού.
Ακόμη και εάν δεν υπήρχαν αντιδράσεις από πολίτες ή το Γ.Ε.Α. πάλι ακυρότητα επιλογής θα είχαμε λόγω μη νομιμότητας της απόφασης. Άρα δεν φταίει η όποια έγκριση δόθηκε, αλλά η ανικανότητα της Διοίκησης του Δήμου να υποστηρίξει τις αποφάσεις της και να κάνει σωστές διαδικασίες δημοπράτησης τις οποίες δεν έκανε. Εκτός αν γνώριζε εξ’ αρχής ότι η απόφαση αυτή θα ακυρωνόταν, ότι ήταν μη νόμιμη, μετά και της αντιδράσεις του Γ.Ε.Ε.Θ.Α., αλλά κέρδιζε χρόνο ώστε να συνεχίσει να προβαίνει σε μεταφορές με τον τρόπο που ο ίδιος ξέρει να κάνει και να χρεώνει τους πολίτες. Πρέπει επίσης να τονισθεί ότι εντός του Α’ εξαμήνου 2012 έγιναν δύο διαδικασίες προσφοράς γηπέδων, προτάθηκαν αρκετά από ιδιώτες, πλην όμως ο Δήμαρχος επέμενε μόνο στον Αγ. Κων/νο δείχνοντας ιδιαίτερη σπουδή γι’ αυτό.
Τον τελευταίο καιρό έχουμε φτάσει σχεδόν στο 1,4 εκ.€ , ενώ αν είχε εξευρεθεί η σωστή τοποθεσία του χώρου, είχε αδειοδοτηθεί και λειτουργούσε η συμφωνηθείσα ανακύκλωση και κομποστοποίηση ο Δήμος αντί να πληρώνει θα είχε έσοδα.
Βέβαια με κάθε τρόπο ο Δήμαρχος διαλαλεί ότι διαφωνεί με τις μεταφορές γιατί έχουν μεγάλο κόστος, πλην όμως το μόνο που κάνει μέχρι σήμερα είναι μεταφορές και  αδιαφανή τρόπο διαχείρισης τους, μέχρι και σε όμορους Δήμους μεταφέρθηκαν απορρίμματα νύχτα, ώστε να χρεώνονται στο μέγιστο κόστος μεταφοράς τους , και είμαστε πλέον υπόλογοι για αποκαταστάσεις παράνομων εναποθέσεων και μεταφορά αυτών σε νόμιμο χώρο, που σημαίνει πρόσθετες επιβαρύνσεις για τους πολίτες.
Έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα νέο σκουπιδότοπο εδώ και ένα χρόνο στην παλαιά οδό Τεγέας (Αγία Τριάδα), όπου αυτή την στιγμή 15-20.000 τόνοι σκουπιδιών έχουν σωρευτεί εκεί χωρίς καμία αδειοδότηση και έλεγχο.  Αποτέλεσμα να μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας της ευρύτερης περιοχής και από τις γεωτρήσεις που  υπάρχουν περιμετρικά του χώρου αυτού να υδρεύεται η πόλη και να αρδεύονται καλλιέργειες αγροτικές που καλύπτουν ανάγκες της περιοχής. Αν γίνει δε έλεγχος σε αυτές είναι το πλέον πιθανό να είναι ακατάλληλες .
Επιπροσθέτως δε για την παράνομη αυτή νέα χωματερή έχουν επιβληθεί κυρώσεις από αρμόδιες υπηρεσίες στο ποσό 58.000,00€ το οποίο βέβαια στο τέλος θα το πληρώσουν οι πολίτες, πράγμα που το είχαμε επισημάνει πολλές φορές αλλά ο Δήμαρχος ανέφερε συνεχώς ότι αυτό δεν θα συμβεί.
Την περασμένη Άνοιξη προς Καλοκαίρι τα απορρίμματα έμειναν πάνω από ένα μήνα πάλι στους δρόμους της πόλης και των χωριών, δημιουργώντας τεράστιο ζήτημα για την υγεία των πολιτών, κατάσταση που δυστυχώς και σήμερα ζούμε.
Στα Δημοτικά Συμβούλια επανειλημμένα έχουμε υποβάλλει προτάσεις για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων οι οποίες δυστυχώς δεν εισακούστηκαν.
Όταν ζητήθηκε από την παράταξη μας, η συνδρομή της για την επίλυση του προβλήματος είχαμε πάντοτε θετική στάση. Ψηφίσαμε  την προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΙ Κρήτης, ψηφίσαμε την δαπάνη των 60.000,00€ για την μεταφορά σε πρώτη φάση, πιστεύοντας ότι με την μικρή αυτή δαπάνη θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε μέχρι να αρχίσει να υλοποιείται η διαλογή – ανακύκλωση – κομποστοποίηση ή δεματοποίηση ομογενών, μέχρι την επιλογή του χώρου.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής συντέλεσε για να δημιουργηθεί τριτοκοσμική κατάσταση στο Δήμο.
Στις 03/08/2012 και μετά τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στο Δήμο σύμφωνα με τους ελέγχους και τις γνωματεύσεις των υπηρεσιών Δημόσιας Υγιεινής και Περιβάλλοντος αναγκάστηκα και υπέβαλλα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Τρίπολης κατά του Δημάρχου για το θέμα αυτό, γι αυτή την κοροϊδία πλέον που είχε υποβάλλει το σύνολο των πολιτών και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μη εφαρμόζοντας έγκαιρα τις αποφάσεις που λαμβάναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι πολίτες πληρώνουν αυτούς μέσω των ανταποδοτικών τελών, όπου έχουν υποχρέωση να μαζεύουν τα απορρίμματα, να κρατούν την πόλη και τα χωριά καθαρά και να τα μεταφέρουν στο χώρο που έχει επιλεγεί και αδειοδοτηθεί για την περαιτέρω επεξεργασία.
Αυτός είναι ό Δήμος μας και όχι κάποιος άλλος .
Η Περιφέρεια έχει υποχρέωση για το μεταβατικό αυτό στάδιο να χρηματοδοτήσει και να οδηγήσει την διαχείριση των απορριμμάτων στην τελική λύση. Δεν έχει την ευθύνη στο μάζεμα των απορριμμάτων και την μεταφορά τους στο χώρο επεξεργασίας. Σε τελευταία, πριν τέσσερις ημέρες συνέντευξη του ο Δήμαρχος στην Αθηναϊκή εφημερίδα, «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει ότι «η δημοτική αρχή έχει αναλάβει την διεκπεραίωση κάποιων διαδικασιών για να κρατήσουμε καθαρή την Τρίπολη, ως δεν οφείλουμε». Άρα λοιπόν ούτε ο ίδιος πιστεύει ότι έχει υποχρέωση να κρατήσει την πόλη καθαρή και ότι κάνει γίνεται για άλλους λόγους. Φορείς και υπηρεσίες (Ιατρικός Σύλλογος και Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας) εδώ και 3-4 ημέρες υποβάλλουν μηνυτήριες αναφορές, ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της δημοτικής αρχής.
Επειδή η παράταξη μας, δεν είχε ούτε έχει πρόθεση να κάνει αντιπολίτευση στο θέμα των απορριμμάτων, ζητά άμεσα:
  • Να σταματήσει αμέσως, τώρα η κοροϊδία του κόσμου για το ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο και να δρομολογηθούν άμεσα τα συμφωνηθέντα από πλευράς δημοτικής αρχής.
  • Να υπάρξει άμεσα συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια και άλλους δημόσιους φορείς, ώστε από σήμερα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων, χωρίς καμία αναβολή, γιατί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί θα είναι σε λίγο μη αναστρέψιμο.
  • Όλοι οι πολίτες και οι φορείς να τοποθετηθούν και να κινητοποιηθούν ανάλογα γιατί κινδυνεύουμε άμεσα και ειδικά τα μικρά παιδιά και οι ευπαθείς ομάδες.
  • Άμεσα να ενεργοποιηθούν η Εισαγγελία της Τρίπολης γιατί 8 μήνες τώρα κωφεύει από τότε που υποβάλλαμε μήνυση για τους κινδύνους που διατρέχουν οι πολίτες, γιατί αν συμβεί οτιδήποτε σε κάποιο πολίτη οι συνέπειες για την αδράνεια που θα έχει επιδείξει θα είναι απρόβλεπτες.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι φιέστες και οι κινήσεις εντυπωσιασμού από πλευράς Δημάρχου γιατί αυτό που διαπιστώνουμε όλοι είναι ο απόλυτος φαρισαϊσμός, και δεν μπορεί από απόλυτα κατηγορούμενος να γίνεις και κατήγορος, γιατί οι πολίτες έχουν δίκιο στις όποιες αντιδράσεις τους και απαιτούν από αυτούς που πληρώνουν να τους δώσουν και την λύση.
  • Να γίνει άμεσα από τον Δήμο η όποια ενέργεια για εξεύρεση σωστού χώρου για την ενδιάμεση διαχείριση κάτι το οποίο υποθετικά κάνει μέχρι σήμερα, γιατί είναι ευθύνη του και η Περιφέρεια να συνδράμει ταυτόχρονα με τις υπηρεσίες της και να αναλάβει το κόστος λειτουργίας του χώρου αυτού, χωρίς καμία καθυστέρηση.
  • Την διαχείριση της ενδιάμεσης λύσης να την κάνει ο Δήμος διάμεσου του ΦΟΔΣΑ, ώστε να υπάρξουν έσοδα και όχι να επιβαρυνθούν οι πολίτες με τα υπέρογκα αυτά κόστη που υφίστανται μέχρι σήμερα.
  • Ο ΦΟΔΣΑ άμεσα να ξεκινήσει τις διαδικασίες να πάρει διαχειριστική επάρκεια κάτι το οποίο έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ώστε να έχει τη δυνατότητα και να χρηματοδοτηθεί αλλά και να διαχειριστεί τα όποια κονδύλια της μεταφέρει η πολιτεία στο μέλλον.
  • Να ξεκινήσει από σήμερα καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών στα Μ.Μ.Ε καθημερινά, ώστε να καταλάβουν ότι η λύση που έχει συμφωνηθεί εφαρμόζεται αλλού, μέσα σε πόλεις, δίπλα σε πάρκα και κτίρια και δεν ενοχλεί κανέναν. Να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και θεσμών. Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακύκλωση, να υπάρξει μεγάλη καμπάνια από πλευράς Δήμου και των υπηρεσιών καθαριότητας, με φυλλάδια, ενημέρωση του κόσμου, με νέους κάδους ανακύκλωσης ώστε να επιτευχθεί η μείωση του όγκου των απορριμμάτων σε ποσοστό 50-60%.
  • Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως η δυνατότητα να υπάρξει σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και στοχευμένες ενέργειες, κάτι που μέχρι σήμερα στερούμαστε. Πρόβλημα χωρίς καμία λύση δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει μόνο δεν θέλω.
  • Να υπάρξει άμεσος σχεδιασμός αποκατάστασης των παράνομων χωματερών τους οποίους δημιούργησε ο Δήμος είτε στα διοικητικά όρια του Δήμου, είτε σε όμορους Δήμους, είτε οπουδήποτε αλλού.
  • Να σταματήσουν οι απειλές για κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης» διότι αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας.
  • Εάν τελικά Δήμος και Περιφέρεια δεν συνεργαστούν και να δοθεί λύση τότε κατεπειγόντως να συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή και να επιληφθεί του θέματος.

                                                                                                         Δημήτρης Παυλής 
                                                                                    Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
                                                                                                        του Δήμου Τρίπολης.

Γιορτή των κυνηγών

Γιορτή των κυνηγών

Συγχαρητήρια στο κυνηγετικό σύλλογο Τρίπολης και ειδικότερα στον πρόεδρο Γιώργο Ρουμελιώτη για την οργάνωση του αποκριατικού χορού του συλλόγου! Μια εξαιρετική βραδιά με δημοτική ζωντανή μουσική και πολύ κόσμο.
Καλή επιτυχία και δύναμη στους αγώνες του συλλόγου για το σχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στο Μαίναλο.

DSC06912 DSC06930

8 Μαρ 2013

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας!

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας!

Η 8η Μαρτίου σημάδεψε το γυναικείο φύλο μετά την μεγάλη απεργία που έκαναν οι εργάτριες στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ  το 1857, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και με αφορμή τη επέτειο, οφείλουμε να αναδείξουμε στην πράξη όλα εκείνα που συνθέτουν τη σύγχρονη γυναικεία παρουσία. Στις μέρες μας η γυναίκα κατακτά όλο και πιο σημαντική θέση στο χώρο της εργασίας, της γνώσης και της κοινωνικής προσφοράς. Μία κατάκτηση για την Ανθρωπότητα, που πραγματώθηκε με σκληρούς αγώνες, κυρίως από τις γυναίκες.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!!!